• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ήπια άνοδο έκλεισε η Δευτέρα στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να συνεχίζουν σε θετικό έδαφος μετά την καλύτερη εβδομάδα για το 2023. Μάλιστα με τη σημερινή του άνοδο, ο Nasdaq σημείωσε το μεγαλύτερο θετικό σερί του από τον Ιανουάριο.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις  34.095,86 μονάδες με άνοδο 0,10%, ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.365,98 μονάδες με άνοδο 0,18% ενώ ο Nasdaq στις 13.518,78 μονάδες με κέρδη 0,30%. Ο Nasdaq Composite σημείωσε επτά συνεχόμενες ημέρες κερδών για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, ενώ ο Dow Jones και ο S&P 500 έξι συνεχόμενες ημέρες ανόδου για πρώτη φορά από τον Ιούλιο και τον Ιούνιο αντίστοιχα.

    Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινήθηκαν υψηλότερα, αντιστρέφοντας την τάση της περασμένης εβδομάδας, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να σημειώνει άνοδο 9 μονάδων βάσης, στο 4,649%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Apple (1,46%), Amgen (1,10%) και Microsoft (1,06%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Walgreens Boots Alliance (-1,54%), Walt Disney (-1,20%), Boeing (-1,09%), Goldman Sachs (-1,08%) και Verizon (-1,04%).

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, η Nvidia έκλεισε με άνοδο 1,66%, ενισχυμένη από την αισιοδοξία της Bank of America ενόψει της έκθεσης κερδών της.  Αντίθετα οι μετοχές της Bumble υποχώρησαν κατά 4,39 μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου τον Ιανουάριο, ενώ οι μετοχές της SolarEdge Technologies υποχώρησαν κατά  5,07% μετά την υποβάθμισή της από τη Wells Fargo.

    Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα εστιάζεται κυρίως στα όσα θα αναφέρει ο Τζερόμ Πάουελ τις επόμενες ημέρες, καθώς ο πρόεδρος της FED έχει προγραμματίσει να μιλήσει σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις. Από εκεί και πέρα, στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων τα οποία σταδιακά ολοκληρώνονται, το ενδιαφέρον είναι κυρίως στραμμένο σε αυτά των Wall Disney, Wynn, MGM Resorts και Occidental Petroleum.

    Διαβάστε επίσης

    Νέες απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.988,6 δολ. η ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ