• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Έβδομη ανοδική εβδομάδα για τον S&P 500, στο μεγαλύτερο σερί από το 2017

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε ανοδικό έδαφος και με νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε την Παρασκευή ο Dow Jones, με τους βασικούς δείκτες της Wall Street να διευρύνουν το σερί εβδομαδιαίων ανοδικών συνεδριάσεων για ένα ακόμα πενθήμερο, βρίσκοντας στήριξη στο σήμα που έστειλε η FED για μείωση επιτοκίων μέσα στο 2024.

    Μάλιστα, ο  S&P 500 σημείωσε το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί θετικών συνεδριάσεων από τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 37.305,16 μονάδες με άνοδο 0,15%, ο S&P 500 υποχώρησε οριακά κατά -0,01% στις 4.719,19 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 14.813,92 μονάδες με άνοδο 0,35%.

    Και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν κέρδη για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα. Ο S&P 500 αυξήθηκε περίπου 2,5% αυτή την εβδομάδα, με τους 11 κλάδους του να είναι όλοι ανοδικοί. Ο Dow Jones έκλεισε με συνολικά κέρδη κοντά στο 2,9% ενώ ο Nasdaq με άνοδο 2,85%. Παράλληλα,ο δείκτης Russell 2000 της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη άνω του 5%.

    Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Αμερικανικού Δημοσίου υποχώρησε κατά 31,7 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα στο 3,927%, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

    Πάντως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNBC, υποστήριξε πως η FED δεν μιλά προς το παρόν πραγματικά για μείωση των επιτοκίων αυτή τη στιγμή.

    Νωρίτερα στην εβδομάδα, ο δείκτη τιμών καταναλωτή, επιβραδύνθηκε σε ετήσιο ρυθμό 3,1% τον Νοέμβριο. Ωστόσο, ο Πάουελ ήταν ξεκάθαρος πως η μάχη ακόμα δεν έχει κερδηθεί.

    Ο Πάουελ προειδοποίησε πως μπορεί να υπάρχει ύφεση κατά το 2024, ωστόσο τόνισε πως αυτό δεν ήταν μια απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η FED να προχωρήσει σε μια μείωση των επιτοκίων, κάτι που ερμηνεύτηκε από τους αναλυτές ως ένα σημάδι πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα βλέπει μια «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας.

    Στο μέτωπο των οικονομικών ειδήσεων, η έρευνα του Empire State της Fed της Νέας Υόρκης έδειξε ότι η παραγωγική δραστηριότητα των ΗΠΑ συνέχιζε να δυσκολεύεται καθώς ο δείκτης έπεσε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών.

     



    ΣΧΟΛΙΑ