ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με τον Nasdaq να επιστρέφει δυναμικά πάνω από τις 20.000 μονάδες και να σημειώνει ένα νέο ρεκόρ, αλλά και τον Dow Jones να μένει «κολλημένος» σε αρνητικό έδαφος για μια ακόμα ημέρα, η Wall Street ξεκίνησε την εβδομάδα κατά την οποία τα βλέμματα στρέφονται προς την FED.
Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 43.717,48 μονάδες με απώλειες -0,25%, διευρύνοντας το αρνητικό του σερί για 8η συνεχόμενη ημέρα. Αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 6.074,08 μονάδες με κέρδη 0,38%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 20.173,89 μονάδες με άνοδο 1,24%.
Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Honeywell International (3,68%), ενώ ακολούθησαν οι Amazon.com (2,40%), Boeing (2,11%) και Apple (1,17%), με τη τελευταία να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό, βλέποντας την κεφαλαιοποίησή της να εκτοξεύεται στα 3,79 τρισ. δολάρια.
Βαρίδι για τον δείκτη αποδείχθηκε για μια ακόμα ημέρα η μετοχή της UnitedHealth Group (-4,24%), ενώ ισχυρές απώλειες σημείωσαν επίσης οι Verizon (-3,33%) και Chevron (-2,98%). Οι Johnson & Johnson, NVIDIA, Amgen, Home Depot και Merck & Co έκλεισαν επίσης με απώλειες άνω του 1%.
Πρωταγωνίστριες για τις τεχνολογικές μετοχές ήταν ξανά οι μετοχές των Alphabet, Tesla και Broadcom, κλείνοντας και οι τρεις σε νέα ιστορικά υψηλά.
Η μετοχή της Alphabet βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες συνεδριάσεις μετά την ανακοίνωση για το πρωτοποριακό κβαντικό της chip Willow. Η μετοχή της έκλεισε τη Δευτέρα στο +3,54%.
H μετοχή της Tesla συνεχίζει το ράλι της μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, κλείνοντας τη Δευτέρα στο +6,14%.
Με νέο άλμα 11,21% έκλεισε η μετοχή της Broadcom, η οποία ξεπέρασε την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά σε κεφαλαιοποίηση το 1 τρισ. δολάρια μετά την είδηση για τη συνεργασία της με την Apple, αλλά και μετά τα θετικά της αποτελέσματα και προβλέψεις.
Η αγορά πλέον αναμένει την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης των αξιωματούχων της FED, την Τρίτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μ.β. στο τέλος της συνεδρίασης, την Τετάρτη.
Η προσοχή των επενδυτών θα είναι πάντως κυρίως στραμμένη στην καθοδήγηση της FED για τις μελλοντικές κινήσεις πολιτικής το 2025, με τις νέες προβλέψεις των αξιωματούχων της να συμπεριλαμβάνονται στις ανακοινώσεις της Τετάρτης.
Διαβάστε επίσης
Πετρέλαιο: Με απώλειες λόγω Κίνας το άνοιγμα της εβδομάδας
Ευρωαγορές: Απώλειες 0,45% ο DAX – Πτώση 4,6% για Stellantis, εκτόξευση 41,7% για Viventi
Χρηματιστήριο: Διόρθωση… χάδι στις τράπεζες, νέα αντίδραση στα ΕΛΠΕ και τη Metlen λόγω Λονδίνου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Δικαστής απέρριψε την αγωγή της αδελφής του Σαμ Άλτμαν εναντίον του CEO του Chatgpt για σεξουαλική κακοποίηση
- Σαμαράς για τουρκολιβυκό: Τα δραματικά γεγονότα εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη που δεν τον έχει αποπέμψει
- Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε νοσοκομείο του Κιέβου – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί στο Κραματόρσκ
- ΥΠΕΞ: Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο δεν αλλάζουν με μονομερείς και νομικά αβάσιμες αποφάσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.