• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιφυλακτικές κινήσεις ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της FED

    • NewsRoom
    χρηματιστής στη Wall Street παρακολουθεί τη συνεδρίαση


    Ήπια ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το πρώτο μισάωρο από το άνοιγμα της Τρίτης, με τους επενδυτές πάντως να τηρούν στάση αναμονής για τις επίσημες ανακοινώσεις της FED την Τετάρτη.

    Οι αξιωματούχοι της FED ξεκινούν σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή τους για την χάραξη της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να κηρύξει την έναρξη του tapering. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν προκύψει από την προηγούμενη συνεδρίαση, η FED αναμένεται να ανακοινώσει τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τα 120 δισ. δολάρια ανά μήνα στα 105 δισ. δολάρια ανά μήνα, δηλαδή κατά 15 δισ. ευρώ.

    Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρουσα είναι η κίνηση της μετοχής της Hertz η οποία αυτή την ώρα κινείαι στο +11,57% ενώ πριν από λίγο κατέγραφε βουτιά κοντά στο 7%. Η έντονη κινητικότητα στη μετοχή ήρθε λόγω ενός tweet του Έλον Μασκ, ο οποίος ανέφερε πως η Tesla δεν έχει υπογράψει προς το παρόν συμβόλαιο με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, σε αντίθεση με όσα υποστήριζε η εταιρεία σε πρόσφατη ανακοίνωση και διαφήμισή της, από τις 25 Οκτωβρίου. Ωστόσο, η Hertz έσπευσε να δηλώσει πως ήδη οι παραδόσεις αυτοκινήτων Tesla έχουν ξεκινήσει.

    Αύξηση 4,45% καταγράφει η μετοχή τηςDuPont de Nemours, η οποία ανακοίνωσε πως εξαγοράζει την εταιρεία κατασκευής τεχνολογίας υλικών μηχανικής Rogers Corp έναντι 5,2 δισ. δολαρίων. Τέλος η Pfizer κινείται στο +2,25%, καθώς τα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 35.947,84 μονάδες με άνοδο 0,09%, ο S&P 500 στις 4.626,46 μονάδες με άνοδο 0,28% και ο Nasdaq στις 15.632,30  μονάδες με άνοδο 0,23%



    ΣΧΟΛΙΑ