• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Δεύτερη ημέρα με οριακές μεταβολές εν μέσω ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones ολοκλήρωσε στις  33.897,01 μονάδες με απώλειες 0,23%, ενώ οριακές απώλειες σημείωσε ο S&P 500, κλείνοντας στις 4.154,52 μονάδες με πτώση -0,01%. Στον αντίποδα, οριακή άνοδο ο,03% σημείωσε ο Nasdaq κλείνοντας στις 12.157,23 μονάδες.

    Πάντως, ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, γνωστός και ως ο “δείκτης φόβου”, υποχώρησε ενδοσυνεδριακά στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2021.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Morgan Stanley κατάφερε να υπερβεί τις εκτιμήσεις της αγοράς τόσο στα κέρδη όσο και στον τζίρο.  Αν και η μετοχή ξεκίνησε με απώλειες, κατα΄φερε τελικά να κλείσει στο  +0,67%.

    Αντίθετα, στο -3,2% έκλεισε η μετοχή της Netflix η οποία έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και τους νέους συνδρομητές, ξεπερνώντας ελαφρά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη. Η εταιρεία απογοήτευσε τους επενδυτές καθώς ανακοίνωσε πως  ανέστειλε για το επόμενο τρίμηνο τη διαδικασία περιορισμού της δυνατότητας χρήσης κωδικών από διαφορετικούς χρήστες.

    Αυτή που ξεχώρισε πάντως ήταν η μετοχή της τράπεζας Western Alliance, η οποία έκλεισε στο +24% μετά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, δηλώνοντας ότι οι καταθέσεις της αυξήθηκαν κατά 2 δισ. δολάρια στο τέλος του τριμήνου. Άλμα 6,15%, και ταυτόχρονα την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, έκανε και η μετοχή της Travelers, αφότου η ασφαλιστική ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις στο πρώτο τρίμηνο.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η Tesla, η οποία ολοκλήρωσε την ημέρα στο -2%, ανακοίνωσε αποτελέσματα που δεν κατάφεραν να πιάσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σε αντίθεση με την IBM η οποία παρουσίασε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τριμήνου.

    Πέρα από τα εταιρικά αποτελέσματα, οι επενδυτές προσπάθησαν να αναλύσουν τα δεδομένα από τη δημοσιοποίηση του Beige Book της FED, σύμφωνα με τα οποία οι επιχειρηματικές επαφές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας  διαπίστωσαν μεν πτώση του πληθωρισμού, αλλά και μικρή μεταβολή της οικονομικής δραστηριότητας. Παράλληλα, η τραπεζική κρίση μείωσε τον δανεισμό το τελευταίο διάστημα, ενώ η αυστηροποίηση των κριτηρίων δανειοδότησης αύξησε τον προβληματισμό γύρω από το ζήτημα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, ισχυρή πτώση σημείωσε η Cisco κλείνοντας στο  -4,51% ενώ στο -3,62% ολοκλήρωσε η UnitedHealth Group. Άνω του 2% ήταν η πτώση για Walgreens Boots Alliance, Intel και Walt Disney.



    ΣΧΟΛΙΑ