• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες για τους βασικούς δείκτες καθώς πλησιάζουν τα νέα για τον πληθωρισμό

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.949,02 μονάδες με οριακές απώλειες -0,06%, ο S&P 500 στις 5.069,76 μονάδες με πτώση -0,17% ενώ ο Nasdaq στις 15.947,74 μονάδες υποχωρώντας κατά -0,55%.

    Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, τον δείκτη που προτιμά η FED για την μέτρηση του πληθωρισμού, για τον μήνα Ιανουάριο. Οι ανακοινώσεις έρχονται μετά την μικρότερη του αναμενόμενου επιβράδυνση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιανουάριο, η οποία οδήγησε στην υποχώρηση των εκτιμήσεων των επενδυτών για μια πρώτη μείωση των βασικών επιτοκίων μέσα στην άνοιξη.

    Η νέα  έκθεση  για τον πληθωρισμό έρχεται επίσης καθώς η αγορά προσπαθεί να αξιοποιήσει τα κέρδη που έφεραν οι εντυπωσιακές ανακοινώσεις της Nvidia την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες  οδήγησαν τον Dow Jones και τον S&P 500 σε ιστορικά υψηλά. Αντίθετα, αυτή η εβδομάδα μέχρι στιγμής κινείται σε αρνητικό έδαφος.

    Στο μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, τα πιο αδύναμα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Urban Outfitters για το τέταρτο τρίμηνο οδήγησαν τη μετοχή της στο -12,78%. Η μετοχή της Alphabet έκλεισε στο -1,91%, καθώς συνεχίζονται οι παρενέργειες από τα προβληματικά αποτελέσματα της λειτουργίας δημιουργίας εικόνων του βοηθού τεχνητής νοημοσύνης Gemini, με τον .

    H αγορά παρακολούθησε επίσης την άνοδο του bitcoin, το οποίο επέστρεψε για πρώτη φορά μετά το 2021 πάνω από το όριο των 60.000 δολαρίων. Πάντως, η μετοχή της coinbase έκλεισε με μικρή άνοδο 0,79%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Boeing (2,78%), Goldman Sachs (1,32%) και Walt Disney (1,26%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι UnitedHealth (-2,95%) και Intel (-1,73%).

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Ήπια διόρθωση μετά από δύο ημέρες ισχυρών κερδών

    Μιτς Μακόνελ: Αποχωρεί τον Νοέμβριο από επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία

    Χρυσός: Νέες απώλειες για το κίτρινο μέταλλο – Έκλεισε στα 2.042,7 δολ. η ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ