• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απογοήτευση για τα αποτελέσματα της Target – Προσπαθεί να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος ο Dow Jones

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Πιέσεις δέχονται στο άνοιγμα της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Target να επηρεάζουν το κλίμα για τον S&P 500.

    Μια ώρα μετά το εναρκτήριο «καμπανάκι» στη Wall Street, ο Dow Jones κινείται  θετικό έδαφος, με ήπια άνοδο 0,13% στις 33.638 μονάδες, ενώ αντίθετα ο S&P 500 υποχωρεί στις 3.974 μονάδες με απώλειες -0,46% και ο Nasdaq  σημειώνει πτώση 1,3% στις 11.208 μονάδες.

    Οι πιέσεις στην αγορά ήρθαν αφότου η Target ανέφερε πτώση στις πωλήσεις, η οποία συνδέεται με τον υψηλό πληθωρισμό. Η εταιρεία ανέφερε επίσης χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και χαμηλότερη καθοδήγηση. Η προειδοποίηση της, ενόψει και της περιόδου των εορτών, επιβάρυνε τις μετοχές του κλάδου των λιανικών πωλήσεων και οδήγησε την Target  στο -12,85%. Μετοχές όπως αυτές των Macy’s (-6%), Kohl’s (-7%), Nordstrom (-9%) και Gap (-6,5%)  σημειώνουν επίσης ισχυρές απώλειες.

    Αντίθετα, άνοδο 5,21% σημειώνουν οι μετοχές της Lowe καθώς η εταιρεία ανέφερε ότι αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη για ολόκληρο το έτος και ανέφερε ισχυρά αποτελέσματα. Σε θετικό κλίμα διατηρείται και η μετοχή της Walmart, η οποία ανακοίνωσε την Τρίτη καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη τριμήνου ενώ αύξησε και την καθοδήγησή της για το έτος.

    Από εκεί και πέρα, ελαφρά καλύτερα ήταν τα στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, σημείωσαν άλμα 1,3% τον προηγούμενο μήνα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 1% σε δημοσκόπηση του Reuters.

    Οι δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,9% χωρίς τις πωλήσεις οχημάτων και βενζίνης, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

    Πέρα από τις αλυσίδες των λιανικών πωλήσεων, σταδιακά στο επίκεντρο έρχονται και οι εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών, οι οποίες θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου τις αμέσως επόμενες ημέρες. Οι επενδυτές αναμένουν να δουν τόσο την επίπτωση του πληθωρισμού σε αυτές, όσο και τα προβλήματα που δημιούργησαν τα μέτρα στην Κίνα κατά της Covid-19.



    ΣΧΟΛΙΑ