• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοδος στο άνοιγμα της Δευτέρας καθώς υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος κινούνται κατά το άνοιγμα της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να πρωταγωνιστούν καθώς υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσης η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού  1οετούς ομολόγου, κάτω από το του 1,7%.

    Η άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων σε υψηλά 14 μηνών είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία στους επενδυτές την προηγούμενη εβδομάδα, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν απώλειες. Μια ανησυχία η οποία παραμένει ακόμα πάνω από την αγορά, η οποία αναμένει μια ραγδαία άνοδο της ανάπτυξης το επόμενο διάστημα, χάρη στο νέο πακέτο τόνωσης των 1,9 τρισ. δολαρίων, η οποία μπορεί ωστόσο να οδηγήσει σε ταχύτερη αύξηση του πληθωρισμού, αναγκάζοντας την FED σε αύξηση των επιτοκίων της ταχύτερα του αναμενόμενου. Κάτι που η Ομοσπονδιακή τράπεζα έσπευσε να απορρίψει την προηγούμενη εβδομάδα, δηλώνοντας πως δεν σκοπεύει να αλλάξει την χαλαρή νομισματική της πολιτική έως το 2023.

    Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα σχόλια του επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ, προκειμένου να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για την στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας το επόμενο διάστημα.

    Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές  παρακολουθούν τις εξελίξεις με τα κρούσματα στην ΕΕ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας. Παράλληλα, αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.

    Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ δημοσίευσαν τα δεδομένα δοκιμών για το εμβόλιο της AstraZeneca, τα οποία έδειξαν πως ήταν κατά 79%  αποτελεσματικό στο να προλαμβάνει τα συμπτώματα της Covid-19 και 100% αποτελεσματικό κατά των σοβαρών επιπλοκών της ασθένειας και της ανάγκης νοσηλείας.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά την πρώτη ώρα από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Wall Street, o Dow Jones κινείται στις 32.658,37 μονάδες με άνοδο 0,09%, ο S&P 500 στις 3.930,48 μονάδες με άνοδο 0,44% και ο Nasdaq στις 13.327,87 μονάδες, με άνοδο 0,85%.

    Από τις μετοχές, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μετοχή της Tesla η οποία σημειώνει άνοδο 3,67%, έπειτα από την έκθεση της Ark Investment, η οποία αναμένει πως η τιμή της μετοχής θα αυξηθεί στα 3.000 δολάρια μέσα στην επόμενη τετραετία.



    ΣΧΟΛΙΑ