• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό το άνοιγμα της Πέμπτης, αναμένοντας την πρόταση Μπάιντεν για το πρόσθετο πακέτο στήριξης

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ήπια ανοδικά άνοιξε η Wall Street την Πέμπτη, με το ενδιαφέρον της αγοράς να στρέφεται στις επικείμενες δηλώσεις του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για το πρόσθετο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

    O Μπάιντεν αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του για το πακέτο στήριξης ύψους 2 τρισ. δολαρίων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, το οποίο θα περιλαμβάνει πακέτο για  επιταγές στήριξης ύψους 1.400 δολαρίων, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει τις προτάσεις. Παράλληλα, ο Μπάιντεν αναμένεται να δεσμευθεί για συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των Αμερικανών που εμβολιάζονται.

    Από την άλλη, το αισιόδοξο κλίμα χαλούν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, καθώς στη τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε άλμα 181.000 στις αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας, οι οποίες έφτασαν, σε προσαρμοσμένη βάση, τις 965.000. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Μάρτιο.

    Η αγορά των μετοχών δέχεται πιέσεις και από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.  Αντίθετα, θετικά ήταν τα νέα από το μέτωπο των εμβολίων, με τα πρώτα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου μίας δόσης της Johnson & Johnson να καταγρα΄φουν σημαντική αποτελεσματικότητα.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones κινείται στις 31.183,37 μονάδες με άνοδο 0,40%, ο  S&P 500 στις 3.818,66 μονάδες με άνοδο 0,23% ενώ ο  Nasdaq  στις 13.184,38 μονάδες με άνοδο 0,42%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν αυτή την ώρα οι μετοχές των Intel (3,15%), Boeing (2,70%) και Chevron (1,86%) ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Coca-Cola (-0,86%) και της Visa (-0,88%).

    Εκτός Dow Jones, με ήπια κέρδη (0,41%) συνεχίζει η μετοχή της Tesla παρά την ανακοίνωση για μαζική ανάκληση των 158.000 οχημάτων αυτοκινήτων Model S και Model X έπειτα από απόφαση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA) η οποία εντόπισε πρόβλημα στη μονάδα ελέγχου των οθονών αφής.



    ΣΧΟΛΙΑ