• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό το άνοιγμα της Δευτέρας, αναμένοντας τα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ήπια ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατά το άνοιγμα της Δευτέρας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, επιστρέφοντας από το θετικό κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

    Το ενδιαφέρον των αναλυτών παραμένει στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2021 των τεχνολογικών εταιρειών, με την Tesla να προχωρά σε δημοσιοποίηση αμέσως μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, με την Microsoft, την Apple, την Alphabet, το Facebook και την Amazon. Συνολικά 181 εταιρείες του S&P 500 και 10 του Dow Jones θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

    Μέσα στην εβδομάδα, την τελευταία του Απριλίου, είναι προγραμματισμένη και η διήμερη συνεδρίαση της FED, η οποία αναμένεται χωρίς εκπλήξεις, με την Κεντρική Τράπεζα να έχει δηλώσεις πως θα συνεχίσει σταθερά τη σημερινή νομισματικής της πολιτική. Ωστόσο, οι επενδυτές αναμένουν τα σχόλια για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, την ανεργία και τον πληθωρισμό.  Τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν πως προχωρά με ταχύ ρυθμό η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, με την αγορά να προβληματίζεται ακόμα για την ταχύτητα της αύξησης του πληθωρισμού, που θα μπορούσε, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, να οδηγήσει σε μια ταχύτερη αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της FED.

    Έτσι, το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη συνέντευξη Τύπου του Τζερόμ Πάουελ, μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασης, το απόγευμα της Τετάρτης.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα από το άνοιγμα των αγορών μετοχών της Νέας Υόρκης, o Dow Jones ενισχύεται στις 34.116,60 μονάδες, με άνοδο 0,21%, ο S&P 500 στις 4.193,21 μονάδες, με άνοδο 0,31% ενώ ο Nasdaq στις 14.067,31 μονάδες, με άνοδο 0,36%.



    ΣΧΟΛΙΑ