• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδική αντίδραση στο άνοιγμα της Τρίτης – Στο +9% η Uber

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις μετοχές να επιχειρούν να ανακάμψουν από τις απώλειες που προκάλεσε τη Δευτέρα η κρίση της κινεζικής Evergrande.

    Οι ασιατικές αγορές έδειξαν σημάδια αντίδρασης την Τρίτη, με τον Hang Seng να κλείνει στο +0,51% (μετά τη χθεσινή βουτιά κατά 3%), δίνοντας στήριγμα και στις αγορές της Ευρώπης, οι οποίες επίσης κινούνται θετικά.

    H αγορά αναμένει με ενδιαφέρον την διήμερη συνεδρίαση των αξιωματούχων της FED που ξεκινά σήμερα.. Οι αξιωματούχοι ενδέχεται να δώσουν σήμα για την έναρξη της διαδικασίας tapering στο πρόγραμμα μηναίων αγορών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα, από τον ρυθμό των 120 δισ. δολαρίων ανά μήνα που είχε ανέβει στην περίοδο της κρίσης της πανδημίας.

    Ιδιαίτερα θετικά κινείται η μετοχή  της Uber,  η οποία κινείται στο +9,33%, καθώς αναθεώρησε την πρόβλεψή της για το τρίτο τρίμηνο. Ειδικότερα προβλέπει πλέον πως τα προσαρμοσμένα EBITDA θα διαμορφωθούν μεταξύ ζημιών 25 εκατ. δολαρίων και κερδών 25 εκατ. δολαρίων. Μέχρι τώρα, η εταιρεία προέβλεπε ζημιές ύψους 100 εκατ. δολαρίων. Μάλιστα θεωρεί πως το τέταρτο τρίμηνο τα αποτελέσματα της θα είναι ακόμα πιο βελτιωμένα.

    Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας. Στο +3,30%, κινείται στον Nasdaq η μετοχή της Royal Dutch Shell (RDS.A), μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ύψους 9,5 δισ. δολαρίων με την ConocoPhillips για την  πώληση των κοιτασμάτων πετρελαίου σχιστόλιθου στην Πέρμια Λεκάνη του Τέξας. Η εταιρεία σκοπεύει μάλιστα να μοιράσει τα 7 δισ. δολάρια από τα έσοδα της συμφωνίας στους μετόχους της. Η μετοχή της ConocoPhillips κινείται στο +1,23%.

    Τέλος, στο +0,65% κινείται στην προαγορά η μετοχή της J&J, η οποία ανακοίνωσε πως η ενισχυτική δόση του εμβολίου της κατά της Covid-19 προσφέρει κάλυψη 94% για 2 μήνες.

    Κάπως έτσι, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 34.120,09 μονάδες, με άνοδο 0,44%, ο S&P 500 στις 4.369,07 μονάδες, με άνοδο 0,26% και ο Nasdaq στις 14.759,06 μονάδες με άνοδο 0,31%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ