Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Ανοδικά με φόντο τον πληθωρισμό – Εκτοξεύεται η Disney, σημαντικά κέρδη για τις τράπεζες

  • NewsRoom
Wall Street: Δεύτερη ημέρα ισχυρών κερδών, εκτοξεύθηκε στο +3% ο Nasdaq


Με κέρδη άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα θετικά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τα οποία ενίσχυσαν περαιτέρω τις προσδοκίες για μικρότερη αύξηση των επιτοκίων από την Fed τον Σεπτέμβριο.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα τον Ιούλιο εν μέσω πτώσης του κόστους των ενεργειακών προϊόντων, ενισχύοντας την πιθανότητα αύξησης κατά 50 μονάδες βάσης από την Federal Reserve τον Σεπτέμβριο αντί για 75 μονάδες βάσης.

Πτώση παρουσίασε σήμερα ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Ιούλιο καθώς υποχώρησε 0,5% σε σχέση με τον Ιούνιο. Σημειώνεται ότι η μέτρηση ήταν σημαντικά καλύτερη και από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, που περίμεναν αύξηση αντί μείωσης, στο +0,2%.

Σε επίπεδο έτους οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 9,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, που συνιστά το χαμηλότερο ρυθμό από τον Οκτώβριο του 2021. Χαρακτηριστικό της επιβράδυνσης που παρουσίασε ο δείκτης είναι ότι τον Ιούνιο είναι τρέξει με 11,2%, ενώ τον Μάιο είχε καταγράψει ρυθμό ρεκόρ 11,6%.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, υποδεικνύοντας περαιτέρω χαλάρωση στην αγορά εργασίας.

Χθες μετά το πάρτι των δεικτών ο Nasdaq εγκατέλειψε και επίσημα την περιοχή του bear-market,μετά από 107 συνεδριάσεις. Και ο Dow Jones κινείται πλέον εκτός περιοχής διόρθωσης. Υπενθυμίζεται πως ως bear market συνήθως θεωρείται μια πτώση 20% ή περισσότερο από ένα πρόσφατο υψηλό, ενώ ως διόρθωση μια πτώση 10% ή περισσότερο (αλλά μικρότερη από 20%) από ένα πρόσφατο υψηλό.

Η μετοχή της Disney προσθέτει σχεδόν 9% αφού ο γίγαντας streaming ανέφερε χθες ότι οι συνολικές συνδρομές στο Disney+ αυξήθηκαν στα 152,1 εκατομμύρια κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν πως θα κυμανθούν στα 147 εκατομμύρια

Άνοδο επίσης και για τις τράπεζες με την Bank of America να προσθέτει 2,1% και την JP Morgan 1,7%. Μεγάλη άνοδο 8% σημειώνει και η μετοχή της Shopify ενώ σε θετικό έδαφος γυρίζει η Micron και η NVIDIA στο 3% και 1,8% αντίστοιχα.

Στο κλίμα αυτό ο Dow Jones προσθέτει 0,75% στις 33.563 μονάδες, ο S&P 500 επίσης αυξάνεται κατά 0,76% στις 4.242 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,78% στις 12.955 μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Disney: Εντυπωσιακή αύξηση συνδρομήτων στο τρίμηνο για το Disney+ Προσθέτει δυνατότητα για διαφημίσεις στην πλατφόρμαΣΧΟΛΙΑ