• Σχόλιο Αγοράς

    Βουτιά 3% για το αμερικανικό αργό – Απώλειες και για τον χρυσό

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Mε ισχυρές απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα η τιμή του αμερικανικού αργού, με την αγορά πετρελαίου να κινείται υπό το κλίμα ανησυχίας για την έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον.

    Η επιβολή lockdown στην Ολλανδία και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις ταξιδιωτών για τα Χριστουγεννα και την Πρωτοχρονιά έχουν φέρει νέα ανησυχία γύρω από την ζήτηση πετρελαίου στις αρχές του 2022.

    Την ίδια ώρα, η Ρωσία δήλωσε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να υπάρξει μια εκτίμηση για τη σκοπιμότητα αλλαγής των παραμέτρων της συμφωνίας για την παραγωγή πετρελαίου μεταξύ του OPEC και των σύμμαχων πετρελαιοπαραγωγών χωρών του οργανισμού.

    Η συμμαχία των πετρελαιοεξαγωγικών χωρών του OPEC+ θα συζητήσει το θέμα στις 4 Ιανουαρίου, ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

    Υπό αυτές τις συνθήκες η τιμή του WTI έκλεισε με απώλειες 3% στα 68,61 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Πτωτική ήταν η Δευτέρα και για τον χρυσό, με το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου να υποχωρεί στα 1.794,60 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες -0,6%.

    Οι επενδυτές προσπάθησαν να αξιολογήσουν τις απέναντι κινήσεις της FED, μετά και την επέλαση της Όμικρον, καθώς το νέο κύμα της πανδημίας ενδεχομένως επιφέρει μια λιγότερο επιθετική πολιτική της FED γύρω από την αύξηση των επιτοκίων το 2022.

    Διαβάστε επίσης

    Pfizer: Γαλλία και Βέλγιο ανέκριναν τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

    Volvo: Aύξηση 8,8% στις πωλήσεις της κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2021

    Ιταλία: Οκτώ εκατομμύρια Ιταλοί ακυρώνουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους λόγω κορονοϊού



    ΣΧΟΛΙΑ