• Σχόλιο Αγοράς

    Βουτιά 2,2% για το αμερικανικό πετρέλαιο, κέρδη για τον χρυσό

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με ισχυρή πτώση έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές των ενεργών συμβολαίων πετρελαίου καθώς προχωρούν οι συζητήσεις γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    Μια πιθανή συμφωνία θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την εξαγωγή πετρελαίου από το Ιράν στις διεθνείς αγορές μέσα στο 2022, με αντάλλαγμα την επιβολή περιορισμών στο πυρηνικό της πρόγραμμα. Παρά τις διαφορές, ο Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις πλησιάζουν στα τελικά τους βήματα.

    Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του WTI παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε την Τρίτη κατά 2,2% και έκλεισε στα 89,36 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Τη Δευτέρα το συμβόλαιο είχε υποχωρήσει 1,1%

    Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές αναμένουν πως μετά και τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας η FED θα κινηθεί πιο δυναμικά για την σύσφιξη της νομισματικής της πολιτική για να περιοριστεί ο υψηλός πληθωρισμός.

    Το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,3% στα 1.827,90 δολάρια η ουγγιά.

    Το ασήμι Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 0,3% στα 23,14 δολάρια η ουγγιά, ο χαλκός Μαρτίου υποχώρησε κατά 0,6% στα 4,434 δολάρια η λίβρα. Η πλατίνα Απριλίου έκλεισε με άνοδο 1,1% στα 1.030,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου με πτώση 0,1% στα 2.260 δολάρια η ουγγιά.



    ΣΧΟΛΙΑ