• Σχόλιο Αγοράς

    Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

    stock


    Σε αρνητικό έδαφος επιστρέφουν τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ χθες, πυροδότησαν σενάρια μιας πιο επιθετικής πολιτικής επιτοκίων από τη Fed.

    Αποτέλεσμα ήταν ένα ισχυρό sell off στα αμερικανικά ομόλογα χτες το οποίο συνεχίστηκε και στα ευρωπαϊκά ομόλογα σήμερα. Τα πολιτικά δρώμενα στην Ιταλία παραμένουν στο προσκήνιο, παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις της Ιταλικής κυβέρνησης για δημοσιονομικό συμβιβασμό…

    Σε μετοχικό επίπεδο, η μετοχή της Danske Bank σημειώνει απώλειες 3%, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η τράπεζα ερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Στο ταμπλό, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 1,02%, ο CAC 40 στο Παρίσι χάνει 1,05% ενώ περιορισμένες είναι οι απώλειες  στη Φρανκφούρτη, DAX (-0,15%) καθώς η αγορά έχασε χτες το μίνι Ράλι λόγω εθνικής αργίας. Ο ελβετικός SMI κινείται με απώλειες 0,65%.

    Στο Μιλάνο ο MIB βρίσκεται 0,38% χαμηλότερα, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 βρίσκεται στο -0,13%, ενώ στην Κωνσταντινούπολη ο BIST 100 χάνει 1,51%.



    ΣΧΟΛΙΑ