• Σχόλιο Αγοράς

    Θ. Φέσσας: Η Μαρία Δαμανάκη και η αύξηση των αμοιβών στην Quest στα 6,1 εκατ. ευρώ!

    • NewsRoom
    Μαρία Δαμανάκη

    Μαρία Δαμανάκη


    Η οικονομική έκθεση της Quest του Θοδωρή Φέσσα είναι αποκαλυπτική! Σε δέκα διοικητικά συμβούλια, όπως προκύπτει, συμμετέχει η Μαρία Δαμανάκη.

    Από την εισηγμένη του κ. Φέσσα μέχρι σε διεθνή think tanks και fora τα οποία ασφαλώς και δεν έχουν σαν αντικείμενο την προαγωγή της αριστερής ή έστω της σοσιαλιστικής σκέψης, αλλά την ενσωμάτωση στις κοινωνίες των φιλελεύθερων οικονομικών αξιών.

    Το κονδύλι για τις αμοιβές των μελών της διοίκησης στην Quest εμφανίζεται αυξημένο για την περσινή χρήση στα 6,108 εκατ. ευρώ το 2021 έναντι 5,87 εκατ. ευρώ το 2020.

    Όπως προκύπτει από την ίδια οικονομική έκθεση η κυρία Μαρία Δαμανάκη, η οποία στο βιογραφικό της γράφει ότι ήταν η πρώτη Ελληνίδα αρχηγός κόμματος, χωρίς όμως, να μας λέει ποιου (…), αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ηγείτο του Συνασπισμού στα πρώιμα χρόνια όταν ο διάδοχός της Αλέξης Τσίπρας ήταν ακόμα μαθητής στο σχολείο.

    Απ’ ότι διαβάζουμε λοιπόν, η κυρία Δαμανάκη εργάζεται ως Ειδικός σύμβουλος στη SYSTEMIQ (Λονδίνο), το Paradise Foundation (Κίνα) και το Rockefeller Brothers Foundation (ΗΠΑ).

    Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Prince Albert II of Monaco Foundation, Oceanographic Institute (Moνακό), Friends of Ocean Action (World Economic Forum), European Marine Regions Forum (Βερολίνο), Marine Stewardship Council (MSC) (Λονδίνο), Global Fishing Watch, Εταιρία ελληνικών ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ και Quest Holdings.

    Η Μαρία Δαμανάκη υπηρέτησε για πέντε χρόνια ως Global Managing Director for Oceans στη The Nature Conservancy USA. Διετέλεσε Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Υπό την ηγεσία της, η Επιτροπή κατάφερε να επαναφέρει το θαλάσσιο πληθυσμό σε πιο υγιή επίπεδα – από περίπου 5 βιώσιμα αποθέματα το 2010 σε πάνω από 30 σήμερα.

    Η Μαρία Δαμανάκη υπηρέτησε ως Ελληνίδα πολιτικός για πολλά χρόνια. Ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος ελληνικού πολιτικού κόμματος και είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων για ζητήματα Φύλου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εκπαίδευσης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

    Προφανώς, όπως αναφέρουν οι κακές γλώσσες όχι αφιλοκερδώς.

    Αξίζει να τονιστεί –αν και σημειώθηκε πιο πάνω- ότι η κυρία Δαμανάκη είναι η μόνη πρώην αρχηγός κόμματος που συμμετέχει σε δύο διοικητικά συμβούλια εισηγμένων, αφού εκτός της Quest, μετέχει και στο Δ.Σ. της Λάμψα, που διαχειρίζεται το ιστορικό ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας στην Πλατεία Συντάγματος!

    Εντύπωση προκαλεί, για παράδειγμα, ότι η κυρία Δαμανάκη συμμετέχει σε περισσότερα Δ.Σ. από τον υπερδραστήριο και έμπειρο τραπεζίτη κ. Νίκο Καραμούζη, σε 10 έναντι 9.

    Ταυτόχρονα, η ίδια η πρώην πολιτικός που ηράσθη τον καπιταλισμό ο οποίος φαίνεται να είναι τόσο γλυκός εντός κι εκτός Ελλάδος, δεν έλειψε από τη συνεδρίαση ουδενός Δ.Σ. της Quest το 2021, τα οποία δεν ήταν και λίγα, 51 συνολικά, ενώ ο κ. Καραμούζης –πάλι τυχαία η αναφορά- δύο φορές απουσίασε κι έστειλε εκπρόσωπό του!

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Αναστασιάδης: O EastMed είναι ευρωπαϊκό έργο, δεν είναι θέμα των ΗΠΑ

    Αθανάσιος Βαμβακίδης (Bank of America Merrill Lynch) στο mononews: Το επόμενο trend θα είναι το Ελληνικό Χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ