• Σχόλιο Αγοράς

    Στρατηγική… κράτα με να σε κρατώ στο ταμπλό!

    • Στ. Κ. Χαρίτος
    απογοητευμένος χρηματιστής στην Κίνα


    Περίεργες ισορροπίες παρατηρούνται στο ταμπλό του Χ.Α. Πέραν του ότι ο γενικός δείκτης του Χ.Α. φαίνεται να έχει ρίξει… άγκυρα στα επίπεδα των 860 – 862 μονάδων με τις συναλλαγές να μην έχουν αγγίξει καν τα 30 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων σχεδόν τα 3,5 εκατ. αποτελούν πακέτα σε Autohellas, Jumbo, Εθνική και Alpha), φαίνεται ότι έχουν βγει κάποιες εντολές αγορών. Κόντρα στο κλίμα, αφού τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, βγαίνουν αγοραστές στην Alpha, τραβώντας τη από τα χαμηλά του 1,68 ευρώ, λίγο πάνω από το 1,71 ευρώ, στη ΔΕΗ από τα 3,09 ευρώ, διαπραγματεύεται ελαφρώς πτωτικά στα 3,12 ευρώ, η ΕΤΕ από τα 2,73 ευρώ χαμηλό ημέρας, «τραβιέται» πάνω από τα 2,75, ενώ κρατάει ο ΟΤΕ, στα 12,75 ευρώ. Έντονες είναι οι πιέσεις στη Jumbo, που με πτώση 3,27%, υποχωρεί στα 16,84 ευρώ.

    Πλέον, ξεκίνησε το τέταρτο τρίμηνο της αγοράς. Οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων εξαιτίας της καταγραφής κερδών από μία αγορά που ενισχύεται 42% από την αρχή του χρόνου, παρά την ταλαιπωρία στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, επιτρέπει στους ξένους διαχειριστές να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και στο τέλος της χρονιάς να απολαύσουν τα bonus τους, σχολιάζουν Έλληνες διαχειριστές.

    Από την άλλη, απαιτείται ρευστότητα σε τούτη τη συγκυρία. Κι αυτό διότι ετοιμάζονται μια σειρά από αυξήσεις κεφαλαίου, όπως της Lamda και της Πανγαία,αλλά και νέα εκδόσεις ομολόγων από εισηγμένες για την αναχρηματοδότηση παλαιών δανειων, λόγω της ευακιρίας που παρουσιάζεται από το μειωμένο επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς τίτλου.

    Δεν περνάει απαρατήρητη δε, η αντίδραση που βγαίνει στην Ιντραλότ, που αγγίζει τα 0,4095 ευρώ και με άνοδο που αγγίζει το 8%, διακινώντας πάνω από 1,050 εκατ. τεμάχια.



    ΣΧΟΛΙΑ