• Σχόλιο Αγοράς

    Στο «κόκκινο» παραμένει η Wall Street: Ανησυχία για τα νέα μέτρα στην Ευρώπη, απογοήτευση από την αγορά εργασίας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Πτωτικά συνεχίζουν για τρίτη ημέρα να κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, στο άνοιγμα της Πέμπτης, την ώρα που διευρύνονται οι πιέσεις και στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο των νέων αυστηρών μέτρων που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται σε περιοχές της Ευρώπης για τον περιορισμό της πανδημίας.

    Στη Γαλλία, αυστηρά μέτρα με περιορισμό της κυκλοφορίας στο Παρίσι αποφάσισε η κυβέρνηση της χώρας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Βρετανίας. Στην Ισπανία, ανάλογες απαγορεύσεις ισχύουν στη Μαδρίτη και την Καταλονία, ενώ και η Ιταλία αυστηροποιεί τα μέτρα της κατά της πανδημίας. Την ίδια ώρα σημαντική αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα σε Γερμανία.

    Την ίδια ώρα, το κλίμα μεταξύ των επενδυτών επιδεινώνεται και από τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το να υπάρχει άμεσα συμφωνία μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Δημοκρατικών για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί τομείς που οι δύο πλευρές βρίσκονται σε απόσταση.

    Παράλληλα, από την αγορά εργασίας, οι αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος ανεργίας την τελευταία εβδομάδα διαμορφώθηκαν στις 898.000, καταγράφοντας άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη ανακοίνωση.

    Τέλος, το ενδιαφέρον στράφηκε και στα εταιρικά αποτελέσματα. Η Morgan Stanley (+0,47%) ανακοινώνει σήμερα κέρδη 2,7 δισ. δολαρίων (1,66 δολάρια ανά μετοχή) για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ κατέγραψε άνοδο 16% στα έσοδα, που διαμορφώθηκαν στα 11,7 δισ. δολάρια.

    Μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones κινείται στις 28.316,67 μονάδες με άνοδο -0,69%, ο  S&P 500 στις 3.462,30 μονάδες με κέρδη -0,76% ενώ ο Nasdaq στις 11.662,78 μονάδες με άνοδο -0,90%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones μόλις 5 κινούνται θετικά με τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη να προσφέρει η Walgreens (2,46%) η οποία ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει η μετοχή της Salesforce.com (-1,99%).



    ΣΧΟΛΙΑ