• Σχόλιο Αγοράς

    Στο «κόκκινο» έκλεισαν ξανά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Μόνη εξαίρεση ο DAX με κέρδη 0,32%.

    • NewsRoom
    ευρωαγορές DAX


    Στον απόηχο της αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας συνεχίζει να πλήττει την Ευρώπη, κινήθηκαν για μια ακόμα ημέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία στην πλειονότητά τους έκλεισαν με οριακές απώλειες, με εξαίρεση τη Φρανκφούρτη.

    Αν και οι βασικοί δείκτες προσπάθησαν να μαζέψουν τις απώλειες της χθεσινής «άτακτης» υποχώρησης, ξεκινώντας την Πέμπτη σε θετικό έδαφος, οι παραδοχές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως η οικονομία της ευρωζώνης χάνει την ορμή της. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στα κατάλληλα πρόσθετα μέτρα, συνεχίζοντας το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, ενώ διατήρησε αμετάβλητα τα ιστορικά χαμηλά επιτόκιά της. Κάτι που βοήθησε τις αποδόσεις των ομολόγων να υποχωρήσουν, προσθέτοντας ωστόσο πίεση στις μετοχές.

    Την ίδια ώρα οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρώπης να προχωρούν στη λήψη αυστηρότερων μέτρων. Χθες η Γερμανία ανακοίνωσε μερικό lockdoewn σε όλη τη χώρα από τις 2 Νοεμβρίου, ενώ στη Γαλλία ο Εμανουέλ Μακρόν, σε διάγγελμά του ανακοίνωσε πως η χώρα προχωρά σε lockdown από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

    Σε αυτό το κλίμα ο  βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 5.581,75 μονάδες με οριακές απώλειες -0,02%, ενώ ο γαλλικός  CAC 40 στις 4.569,67 μονάδες με απώλειες -0,03%. Αντίθετα, ο  γερμανικός DAX έκλεισε στις 11.598,07 μονάδες με ήπια κέρδη 0,32%.

    Στον νότο, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 17.872,28 μονάδες με πτώση -0,14% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στις 6.411,80 μονάδες με απώλειες -0,97%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 341,76 μονάδες με απώλειες -0,12%.



    ΣΧΟΛΙΑ