• Σχόλιο Αγοράς

    Στα υψηλό 7 ετών το αμερικανικό αργό – Νέες απώλειες για τον χρυσό, κέρδη 2,5% για το ασήμι

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με απώλειες ολοκλήρωσε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση το ενεργό συμβόλαιο χρυσού την Τρίτη, δεχόμενο πλήγμα από την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.

    Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινήθηκε σε υψηλό 2 ετών, φτάνοντας έως το  1,86%, ενώ για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2020 η τιμή απόδοση του διετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπέρασε το επίπεδο του 1%.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 0,2% στα 1.812,40 δολάρια ανά ουγγιά.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 2,5% στα 23,492 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός Μαρτίου έκλεισε με απώλειες -0,9% στα 4,383 δολάρια η λίβρα.  Η πλατίνα Απριλίου έκλεισε με άνοδο 1,5% στα 979,50 δολάρια η ουγγιά ενώ το παλλάδιο Μαρτίου με άνοδο 1,4% στα 1.904,60 δολάρια η ουγγιά.

    Αντίθετα με τον χρυσό, νέα ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, με το WTI να κλείνει στο υψηλότερο σημείο του από τον Οκτώβριο του 2014. Το νέο άλμα του «μαύρου χρυσού» έρχεται μετά την επίθεση των Χούθι σε εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η οποία πρόσθεσε  μια ακόμη ανησυχία γύρω από το ζήτημα της παγκόσμιας παραγωγής, την ώρα που ο OPEC+ δεν φαίνεται να είναι διατεθημένος να αλλάξει στρατηγική.

    Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του  West Texas Intermediate έκλεισε με άνοδο 1,9% στα 85,43 δολάρια το βαρέλι.



    ΣΧΟΛΙΑ