• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ξανά σε θετικό έδαφος παρά το σοκ από την έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

    • NewsRoom


    Σε θετικό έδαφος κατάφεραν να κλείσουν οι τιμές του πετρελαίου, μακριά ωστόσο από τα υψηλά ημέρας, καθώς το χθεσινό ράλι που προκάλεσε η απόφαση του OPEC+ για μείωση της παραγωγής κατά άνω του 1 εκατ. βαρελιών την ημέρα ακολούθησε ο προβληματισμός για την έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, επαναφέροντας βίαια τις ανησυχίες για μια παγκόσμια επιβράδυνση και για μείωση της ζήτησης.

    Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν το Φεβρουάριο σε χαμηλό σχεδόν δύο ετών, μειωμένες κατά 632.000 στις 9,9 εκατ. στο τέλος του Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2021. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου, στο μεταξύ, αναθεωρήθηκαν καθοδικά και έδειξαν 10,6 εκατ. θέσεις εργασίας αντί για 10,8 εκατ. που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

    Οι τιμές είχαν ξεκινήσει την ημέρα με ήπια άνοδο, πέρασαν σε αρνητικό έδαφος μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης και ολοκλήρωσαν τελικά με ήπια κέρδη.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο Μαΐου του West Texas Intermediate έκλεισε με άνοδο 29 cents ή 0,4%,  για να διαμορφωθεί στα 80,71 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 26 Ιανουαρίου.

    Στο ICE Futures Europe, στο Λονδίνο, το Brent Ιουνίου έκλεισε σχεδόν αμετάβλητο στα 84,94 δολάρια το βαρέλι.  στο υψηλότερο σημείο από τις 6 Μαρτίου.

    Η αγορά του πετρελαίου αναμένει πλέον με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις για την απασχόληση που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και τα οποία αναμένεται να παίξουν κρίσιμο ρόλο στην απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια της.



    ΣΧΟΛΙΑ