• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: «Βουτιά» 3% λόγω FED και Κίνας

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου


    Με σημαντική πτώση κινούνται τη Δευτέρα οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, μετά την απότομη άνοδο της Παρασκευής, καθώς η αγορά συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

    Η αγορά μέχρι στιγμής δεν έχει δει κάποια διαταραχή στις παγκόσμιες προμήθειες αργού, καθώς ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς παραμένει προς το παρόν σε τοπικό επίπεδο. Οι επενδυτές φοβούνται πως μια εμπλοκή άλλων δυνάμεων της περιοχής όπως το Ιράν και η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να διαταράξει τις προμήθειες, κυρίως μέσω των Στενών του Ορμούζ.

    Η περιοχή της Μέσης Ανατολής παράγει περίπου το 1/3 του παγκόσμιου πετρελαίου.

    Οι έμποροι περιμένουν, επίσης, αυτήν την εβδομάδα την απόφαση της FED γύρω από τα βασικά της επιτόκια, με τους περισσότερους να αναμένουν ότι αυτά θα διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο.

    Τέλος, αναμένουν τα στοιχεία για την ανάπτυξη της μεταποίησης και των υπηρεσιών στην Κίνα. Μέχρι στιγμής τα υποτονικά στοιχεία από την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη έχουν συγκρατήσει τις τιμές του πετρελαίου σε επίπεδο γύρω από τα 80 δολάρια/βαρέλι παρά τις κινήσεις του OPEC+ για την ενίσχυση των τιμών.

    Σε αυτό το επίπεδο το WTI παράδοσης του Δεκεμβρίου υποχωρεί αυτήν την ώρα κατά 3,23% στα 82,78 δολάρια/βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Στο Λονδίνο, στο ICE Futures, το Brent Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά 2,8% στα 87,95 δολάρια/βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης:

    CNL CAPITAL: Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της στο Χ.Α

    Εύσημα για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από κινεζικούς οίκους

    Με ισχυρά brands στο παγωτό ενισχύεται η ΔΕΛΤΑ



    ΣΧΟΛΙΑ