• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Σε υψηλό δύο εβδομάδων Brent και WTI λόγω των φόβων για τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων έκλεισαν τη Δευτέρα οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, καθώς οι επιθέσεις των Χούθι κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα ενίσχυσαν τις ανησυχίες για διακοπή του εφοδιασμού σε αργό από τη Μέση Ανατολή.

    Μάλιστα, η απόφαση της BP να διακόψει τις διελεύσεις δεξαμενόπλοιων στην περιοχή έδωσε νέα ώθηση στις τιμές, με το WTI Ιανουαρίου να σημειώνει άνοδο κατά 1,04 δολάρια ή +1,5% φτάνοντας στα 72,47 δολάρια το βαρέλι και το  Brent Φεβρουαρίου να ενισχύεται κατά 1%, ή 1,4 δολάρια, στα 77,95 δολάρια το βαρέλι.

    Τόσο το Brent όσο και το WTI έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις  4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

    Οι επιθέσεις των Χούθι αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με μια σειρά από εταιρείες να διακόπτουν την διέλευση των πλοίων τους από την Ερυθρά Θάλασσα και τη διώρυγα του Σουέζ.  Η BP με έδρα το Λονδίνο δήλωσε  τη Δευτέρα ότι «υπό το φως της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας για τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα, αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά όλες τις διελεύσεις μέσω της Ερυθράς Θάλασσας. Θα διατηρήσουμε αυτή την προληπτική παύση υπό συνεχή έλεγχο, ανάλογα με τις περιστάσεις που εξελίσσονται στην περιοχή.»

    Διαβάστε επίσης

    BP: Αναστολή στις διελεύσεις δεξαμενόπλοιων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας – Άλμα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

    AUSTRIACARD: Πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών

    Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κίνα – Τουλάχιστον 8 νεκροί και καταστροφές σε σπίτια



    ΣΧΟΛΙΑ