• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Πτώση για έβδομη εβδομάδα στο χειρότερο σερί από το 2018

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου


    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου έσπασαν το εξαήμερο πτωτικό τους σερί την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο αυτό να αρκεί για να διαγράψουν και τις απώλειες της εβδομάδας.

    Έτσι, ολοκλήρωσαν την έβδομη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλεια, στο μεγαλύτερο αρνητικό σερί από το 2018.

    Ορισμένοι αναλυτές απέδωσαν την αναλαμπή της Παρασκευής στα σχόλια των ηγετών της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι συναντήθηκαν την Πέμπτη. Ωστόσο η αγορά συνεχίζει να αμφιβάλει για τις εθελοντικές μειώσεις της ημερήσιας παραγωγής που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα αρκετές από τις χώρες του OPEC+ για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Αμφιβολίες οι οποίες ενισχύθηκαν μετά την κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει τις επίσημες τιμές πετρελαίου της Aramco για την Ασία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

    Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου, ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 1,89 δολάρια ή +2,7%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 71,23 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδα όμως η τιμή του υποχώρησε κατά 3,8%.

    Το Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 1,42 δολάρια ή 1,9% την Παρασκευή στα 75,47 δολάρια το βαρέλι. Αντίθετα, σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε κατά σχεδόν 3,9%.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Εβδομαδιαίες απώλειες 3,6% για το ενεργό συμβόλαιο

    Ευρωαγορές: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για τον Stoxx 600

    Ecofin: Eκτός ελλείμματος οι αμυντικές δαπάνες – Τι σημαίνει για την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ