• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέα βουτιά για το WTI, υποχώρησε κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι

    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Νέα βουτιά σημείωσαν την Τετάρτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με το WTI να υποχωρεί κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου.

    Η αγορά είδε τη FED να προχωρά στην αναμενόμενη αύξηση των βασικών της επιτοκίων κατά 25 μ. β. , με τον Τζερόμ Πάουελ, ωστόσο, να σημειώνει πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν έχει λάβει ακόμα απόφαση για το εάν θα σταματήσει τον κύκλο αυξήσεων αλλά θα περιμένει τα νέα οικονομικά στοιχεία για να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις της.

    Την Πέμπτη σειρά παίρνει η ΕΚΤ, η οποία και αυτή αναμένεται να προχωρήσει σε μια ανάλογη με τη FED κίνηση.

    Η αγορά του πετρελαίου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες υπό πίεση, η οποία εντάθηκε μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, η οποία μειώθηκε τον Απρίλιο.

    Την Τετάρτη, οι έμποροι του πετρελαίου άκουσαν την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ να ανακοινώνει ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 28 Απριλίου, την ώρα που οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση κατά 3,3 εκατ. βαρέλια.

    Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια, έναντι προβλέψεων για μείωση κατά 300.000 βαρέλια.

    Την ίδια ώρα, το Reuters διαπίστωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου του OPEC μειώθηκε κατά 190.000 βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο. Η παραγωγή αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω τον Μάιο.

    Τέλος η Morgan Stanley μείωσε την πρόβλεψή της για τις τιμές του Brent στα 75 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος του έτους.

    Σε αυτό το κλίμα, το WTI Ιουλίου έκλεισε με απώλειες 4,3% στα 68,60 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 εβδομάδων.

    Το Brent Ιουλίου έκλεισε στα 72,44 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 2,88%, επίσης στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου.

    Διαβάστε επίσης

    Άνοδος για τον χρυσό – Έκλεισε στα 2.037 δολάρια ανά ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ