• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέα ισχυρή άνοδος για το WTI, πέρασε πάνω από τα 90 δολάρια το Brent

    • NewsRoom
    αντλίες πετρελαίου


    Ανοδικά έκλεισαν και την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς στο επίκεντρο συνεχίζει να βρίσκεται η αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή.

    Η επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό και ο θάνατος υψηλόβαθμων αξιωματούχων των Φρουρών της Επανάστασης, με τις δηλώσεις της Τεχεράνης για αντίποινα, έχει αυξήσει την ανησυχία για ένα ιρανικό χτύπημα, είτε απευθείας είτε μέσω αντιπροσώπων, στις αμέσως επόμενες ημέρες.

    Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Μπάιντεν, ενόψει και των επικείμενων προεδρικών εκλογών, βιάζεται να τελειώνει με την κρίση στη Μέση Ανατολή, αυξάνοντας την πίεση κατά του Ισραήλ για μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια υποχώρηση ενόψει της επικείμενης ισραηλινής επιχείρησης στη Ράφα, η οποία θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

    Την ίδια ώρα, τα αποθέματα καυσίμων στις ΗΠΑ σημείωσαν μείωση την περασμένη εβδομάδα, ενώ η ζήτηση αναμένεται αυξημένη ενόψει και της «θερινής περιόδου οδήγησης».

    Τέλος, η κρατική ενεργειακή εταιρεία του Μεξικού Pemex ζήτησε από την εμπορική της μονάδα να ακυρώσει έως και 436.000 βαρέλια ημερησίως εξαγωγών αργού αυτό το μήνα, καθώς ετοιμάζεται να επεξεργαστεί το εγχώριο πετρέλαιο στο νέο διυλιστήριο Dos Bocas.

    Σε αυτό το κλίμα, το WTI παράδοσης Μαΐου έκλεισε την Πέμπτη με άνοδο 1,16 δολάρια ή 1,4% στα 86,59 δολάρια το βαρέλι.

    Το Brent παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1,30 δολάρια ή 1,5% στα 90,65 δολάρια το βαρέλι.

    Και τα δύο συμβόλαια έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδά από τον Οκτώβριο.

    Διαβάστε επίσης

    Πτώση για τον χρυσό μετά τα νέα ενδοσυνεδριακά ρεκόρ

    Υπ. Οικονομικών: Κατατέθηκαν προς κύρωση τα δύο προσαρτήματα του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

    Σύμβαση 717: Ελεύθερος με εγγύηση 800.000 ευρώ ένα ακόμα στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ



    ΣΧΟΛΙΑ