• Σχόλιο Αγοράς

  Πετρέλαιο: Με νέα άνοδο έκλεισαν οι τιμές – Στα 79 ευρώ επέστρεψε το WTI

  πετρελαιοπηγή


  Το πετρέλαιο διέγραψε τις προηγούμενες απώλειες τις οποίες κατέγραφε νωρίτερα μέσα στην ημέρα,  για να κλείσει υψηλότερα, παραμένοντας πάντως σε στενό εύρος τιμών, καθώς οι έμποροι ζύγιζαν τη συρρίκνωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και τις προοπτικές για τον πληθωρισμό στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

  Ειδικότερα, το WTI για παράδοση Ιουνίου σημείωσε αύξηση 0,8% για να διαμορφωθεί στα 79,23 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

  Το Brent για διακανονισμό Ιουλίου σημείωσε αύξηση 0,6% στα 83,27 δολάρια το βαρέλι, στο Λονδίνο.

  Οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να είναι περίπου 11% υψηλότερες φέτος, καθώς ο OPEC+ περιόρισε την παραγωγή για να αποτρέψει πιέσεις στις τιμές. Εν όψει της συνεδρίασης της 1ης Ιουνίου, όπου η ομάδα θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει τις περικοπές, τα μέλη παλεύουν με το ακανθώδες ζήτημα του πόσο πετρέλαιο μπορούν να αντλήσουν. Αρκετοί μεγάλοι εξαγωγείς επιδιώκουν να αναβαθμίσουν τα επίπεδά τους, με σκοπό να εξασφαλίσουν το δικαίωμα άντλησης περισσότερου αργού το 2025.

  Εν τω μεταξύ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης WTI δοκιμάζουν τον κινητό μέσο όρο 100 ημερών των 78,60 δολαρίων ανά βαρέλι, ο οποίος έχει χρησιμεύσει ως επίπεδο στήριξης μετά από έναν μήνα απωλειών.\

  Διαβάστε επίσης

  Βουλγαρία: Επιταχύνονται τα έργα για Κάθετο Διάδρομο Φυσικού Αερίου και στον σταθμό του Κοζλοντούι

  Χαμάς: Δυσαρέσκεια για τις επικρίσεις του Μαχμούντ Αμπάς για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

  ΔΝΤ κατά Μπάιντεν για την αύξηση των δασμών στην Κίνα: Κίνδυνος για την ανάπτυξη των ΗΠΑ και του κόσμου  ΣΧΟΛΙΑ