ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πτωτικά έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής παράδοσης του πετρελαίου, παρά την αρχική στήριξη που έλαβαν από την υποχώρηση του δολαρίου μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αυξήσει το ανώτατο όριο για την απόδοση των δεκαετούς ιαπωνικού ομολόγου στο 0,5% από 0,25% νωρίτερα.
Η τιμή του WTI παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 88 cents ή -1,2% στα 74,31 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του αμερικανικού αργού, παράδοσης Φεβρουαρίου, υποχώρησε 60 cents ή 0,8% στα 74,78 δολάρια ανά βαρέλι.
Η τιμή του Brent παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 1, 09 δολάρια ή 1,4% στα 78,71 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Οι αγορές πετρελαίου παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την χαλάρωση των περιορισμών στην Κίνα για την COVID-19, αλλά και την πρόθεση των ΗΠΑ να αγοράσουν τρία εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου τον Φεβρουάριο για να αναπληρώσουν μέρος από τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας.
Διαβάστε επίσης:
Ήπιες απώλειες 0,40% για τον Stoxx600
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυρώσεις σε Έλληνα εφοπλιστή από τις ΗΠΑ γιατί μετέφερε Ιρανικό πετρέλαιο
- Mediobanca SpA: Οι μέτοχοι απορρίπτουν την πρόταση του CEO για την Banca Generali
- Γλυκερία: Αποσύρει τη συμμετοχή της στο Sani Festival λόγω απειλής επεισοδίων από το φιλοπαλαιστινιακό κίνημα BDS
- ΕΧΑΕ: Με ποσοστό 6,58% η Praude Asset Management
