• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Επέστρεψε πάνω από τα 80 δολάρια/βαρέλι το Brent

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Οριακά πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι επέστρεψε το Brent την Πέμπτη, μαζεύοντας ένα πολύ μικρό μέρος από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών.

    Ειδικότερα, το Brent παράδοσης Ιανουαρίου έκλεισε στα 80,01 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 47 σεντς ή 0,59%. Την ίδια ώρα, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το WTI παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε στα 75,74 δολάρια το βαρέλι, με κέρδη 41 σεντς ή 0,54%.

    Πάντως, τα κέρδη της ημέρας θα μπορούσαν να ήταν μεγαλύτερα, ωστόσο οι νέες δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, που άφησε ανοιχτό μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων, κλόνισαν τις ελπίδες της αγοράς για την ισχυρή ζήτηση.

    Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 11,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 3 Νοεμβρίου, ανέφεραν πηγές, επικαλούμενες στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Εάν τα στοιχεία επιβεβαιωθούν, θα  πρόκειται για τη  μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο.

    Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA), ωστόσο, έχει καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση των εβδομαδιαίων δεδομένων αποθέματος πετρελαίου μέχρι τις 15 Νοεμβρίου λόγω αναβάθμισης του συστήματος.

     



    ΣΧΟΛΙΑ