• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Έκτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για το WTI, βουτιά στο -3,2%

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Πτωτικά κινήθηκαν ξανά τα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με το WTI να σημειώνει την έκτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίασης. καθώς οι φόβοι για επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ύφεση και να πλήξουν τη ζήτηση πετρελαίου.

    Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον περασμένο Φεβρουάριο, τα οποία δημοσιεύθηκαν μισή ώρα πριν από τη τελική διευθέτηση των συμβάσεων του πετρελαίου, οι αξιωματούχοι της Fed υποστήριξαν περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς, φάνηκαν πρόθυμοι για ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις σε σχέση με αυτή των 25 μ.β. που αποφασίστηκε τον Φεβρουάριο.

    Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωσε την Τετάρτη στο CNBC ότι οι αγορές «υπερτιμολόγησαν μια ύφεση το πρώτο εξάμηνο του 2023 και ίσως υπερτιμολογούν τις πιθανότητες ύφεσης το δεύτερο εξάμηνο του 2023».

    «Η αγορά πετρελαίου εξακολουθεί να έχει μια εμμονή για την ύφεση», δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group. «Οι τιμές του πετρελαίου ήταν υπό πίεση καθώς οι φόβοι για τα επιτόκια εγείρουν μεγαλύτερες ανησυχίες για την καταστροφή της ζήτησης πετρελαίου».

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Απριλίου του West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 2,41 δολ., ή -3,2%, για να διαμορφωθεί στα 73,95 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο χαμηλότερο κλείσιμο από τις 3 Φεβρουαρίου.

    Το Brent Απριλίου υποχώρησε 2,45 δολάρια ή σχεδόν 3%, στα 80,60 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το Brent Μαΐου, το συμβόλαιο με τις περισσότερες συναλλαγές, υποχώρησε 2,32 δολάρια ή -2,8%, στα 80,45 δολάρια το βαρέλι.

     



    ΣΧΟΛΙΑ