• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για τις τιμές

    • NewsRoom
    πετρέλαιο


    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου υποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Τρίτη, με την αγορά να περιμένει με επιφυλακτικότητα την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν.

    Στην αγορά πετρελαίου, ορισμένοι traders προσδοκούσαν πως η αντίθεση του Λευκού Οίκου σε μια ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν θα βοηθούσε στην αποκλιμάκωση της αντιπαράθεσης. Οι τιμές αναφοράς του αμερικανικού αργού έχουν σταθεροποιηθεί γύρω από τα  85 δολάρια το βαρέλι, αντιστρέφοντας πολλά από τα κέρδη από τις αρχές αυτού του μήνα.

    Πάντως, ο αρχηγός του στρατού του Ισραήλ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν διευκρίνισε πότε και πώς. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε το Ισραήλ να είναι προσεκτικό σε οποιαδήποτε απάντηση στην επίθεση του Ιράν.

    Εν τω μεταξύ, η αγορά φάνηκε να αγνοεί μια νέα σειρά οικονομικών δεδομένων από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης μιας ισχυρής έκθεσης για το ΑΕΠ που έδειξε ότι η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 5,3% κατά το πρώτο τρίμηνο και η οποία αντισταθμίστηκε εν μέρει από την ασθενέστερη από το αναμενόμενο βιομηχανική παραγωγή, η οποία αυξήθηκε κατά 4,5% τον Μάρτιο.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του West Texas Intermediate για παράδοση Μαΐου υποχώρησε κατά 5 σεντς, ή σχεδόν 0,1%, στα 85,36 ​​δολάρια το βαρέλι, μετά από απώλειες 0,3% τη Δευτέρα.

    Το Brent Ιουνίου υποχώρησε κατά 80,1 σεντς στα 90,02 δολάρια το βαρέλι

    Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στα στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών, τα οποία αναμένονται την Τετάρτη.  Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές αναμένουν ότι τα στοιχεία θα δείχνουν αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ κατά 2,9 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης

    Tesla: Κάτω από τα 500 δισ. δολάρια έπεσε η χρηματιστηριακή της αξία

    Νέα ψυχρολουσία από τον Πάουελ: Υπάρχει «έλλειψη προόδου» στη μείωση του πληθωρισμού, θα διατηρήσουμε τα επιτόκια όσο χρειαστεί

    Intralot: Συνεχίζονται οι αγορές μετοχών από την Intracom – Απέκτησε συνολικά 400.000 μετοχές από τις 10 Απριλίου



    ΣΧΟΛΙΑ