• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Σχεδόν αμετάβλητο έκλεισε το WTΙ – Κάλυψε τις απώλειες από το χαμηλότερο επίπεδο από το 2021

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Σχεδόν αμετάβλητη έκλεισε η τιμή του συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου την Πέμπτη, με το WTI να καταφέρνει να καλύψει σχεδόν το σύνολο των απωλειών της ημέρας που το οδήγησαν στα χαμηλότερα ενδοημερήσια επίπεδα για το 2023.

    Η αγορά προβληματίστηκε από το νέο τραπεζικό sell-off στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις των επικεφαλής της FED και της ΕΚΤ, οι οποίοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αυξήσεις επιτοκίων.

    Την ίδια ώρα, η αγορά συνεχίζει να πιέζεται από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κίνας για την απρόσμενη πτώση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Απρίλιο.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου του West Texas Intermediate  υποχώρησε κατά 4 σεντς, ή σχεδόν -0,6%, για να διαμορφωθεί στα 68,56 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Μέσα στην ημέρα, ωστόσο, είχε υποχωρήσει έως τα 63,57 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021..

    Συνολικά το WTI είχε υποχωρήσει πάνω από  8 δολάρια ή -11%, στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις.

    Το Brent Ιουλίου, στο Λονδίνο, σημείωσε άνοδο για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες, ολοκληρώνοντας με κέρδη 17 σεντς, ή +0,2%, στα 72,50 δολάρια το βαρέλι. Στο χαμηλό της σημερινής συνεδρίασης, το Brent έφτασε στα 71,42 δολάρια, το οποίο σηματοδότησε ένα επίπεδο που δεν είχε δει από τον Δεκέμβριο του 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ