• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Άλμα 2,8% μετά την μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη, με το WTI να επανέρχεται μετά από τέσσερις αρνητικές συνεδριάσεις σε θετικό έδαφος, καθώς η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε εβδομαδιαία πτώση των εγχώριων αποθεμάτων αργού.

    Παράλληλα, οι νέες εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίες, με την ουκρανική επίθεση στο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Rosneft, έδωσαν επίσης στήριξη στις τιμές του αργού.  Η Ουκρανία έπληξε επίσης το έβδομο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Rosneft, μια ημέρα αφότου προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο στη Ρωσία.

    Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε την Τετάρτη μείωση 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών στα εμπορικά αποθέματα αργού στη χώρα,  για την εβδομάδα που έληξε στις 8 Μαρτίου. Αυτή ήταν η πρώτη εβδομαδιαία πτώση τις τελευταίες επτά.

    Οι αναλυτές της Macquarie είχαν προβλέψει αύξηση της προσφοράς αργού κατά 6,5 εκατομμύρια βαρέλια. Ωστόσο, αργά την Τρίτη, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε μείωση των αποθεμάτων αργού κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τα στοιχεία.

    Η έκθεση EIA αποκάλυψε επίσης μια εβδομαδιαία μείωση της προσφοράς βενζίνης κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια, αλλά τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν κατά 900.000 βαρέλια. Η Macquarie είχε προβλέψει μείωση των αποθεμάτων κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια για τη βενζίνη και 1,1 εκατομμύρια βαρέλια για τα αποστάγματα.

    Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 100.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα στα 13,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA, ενώ τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing στην Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 200.000 βαρέλια στα 31,5 εκατομμύρια βαρέλια.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του West Texas Intermediate για παράδοση Απριλίου σημείωσε άνοδο 2,16 δολάρια ή +2,8%, για να διαμορφωθεί στα 79,72 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο κλείσιμο του συμβολαίου από την 1η Μαρτίου.

    Το Βrent Μαΐου ενισχύθηκε κατά 2,11 δολάρια ή 2,6%, για να κλείσει στα 84,03 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Ακόμα ένα ιστορικό υψηλό για τον Stoxx 600

    Χρηματιστήριο: Στο «συν» μετά από τέσσερις πτωτικές η Πειραιώς – Αναταράξεις στην Eurobank και πάρτι στον Σαράντη

    Ρωσία: Αποκλείει τη συμμετοχή της στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ