• Σχόλιο Αγοράς

    Οριακή άνοδος για τον χρυσό, μικτά πρόσημα για τις τιμές του πετρελαίου

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με ήπια άνοδο ξεκίνησαν την εβδομάδα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, αφήνοντας πίσω τους τις αρχικές απώλειες για να ολοκληρώσουν σε νέο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

    Οι τιμές του χρυσού πέρασαν μέρος της συνεδρίασης σε διαπραγμάτευση χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, με το δολάριο ΗΠΑ να κινείται ανοδικά μετά τις απώλειες την περασμένη εβδομάδα και τις αποδόσεις των ομολόγων να ενισχύονται.

    Τελικά, ωστόσο, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 40 σεντς, ή 0,02%, για να διαμορφωθεί στα 1.928,60 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει έως τα 1.912,50 δολάρια. Το κλείσιμο ήταν το υψηλότερο από τις 22 Απριλίο.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασημί Μαρτίου υποχώρησε κατά 38 σεντς, ή 1,6%, στα 23,554 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα Απριλίου ενισχύθηκε  κατά 8,50 δολάρια , ή 0,8%, στα 1.056,30 $ ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου υποχώρησε κατά 21,80 δολάρια ή 1,3% στα 1.701,40 δολάρια ανά ουγγιά.

    Ο χαλκός Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 4,2565 δολάρια ανά λίβρα, σημειώνοντας άνοδο 0,1%.

    Στην αγορά του πετρελαίου, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ολοκλήρωσαν τη Δευτέρα με μεικτά πρόσημα, με τις τιμές των ΗΠΑ να υποχωρούν ελάχιστα και το παγκόσμιο δείκτη αναφοράς να διαμορφώνεται υψηλότερα λόγω της συνεχιζόμενης αισιοδοξίας για τη ζήτηση ενέργειας από την Κίνα.

    Ειδικότερα, το West Texas Intermediate για παράδοση Μαρτίου υποχώρησε κατά 2 σεντς και διαμορφώθηκε στα 81,62 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.  Το προηγούμενο συμβόλαιο του Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στο υψηλότερο από τις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

    Στο ICE Futures Europe στο Λονδίνο το  Brent Μαρτίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, έκλεισε με άνοδο  56 σεντς, ή 0,6%, φθάνοντας στα 88,19 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το υψηλότερο κλείσιμο του μπροστινού μήνα από τις 22 Νοεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,52% ο Stoxx 600

    Χρηματιστήριο: Ιστορικά και πολυετή υψηλά σε Μυτιληναίο και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έβρεξε πακέτα στο κλείσιμο – Το γύρισμα της Ελλάκτωρ και στο +4,79% η Πειραιώς που κοιτάζει MSCI



    ΣΧΟΛΙΑ