• Σχόλιο Αγοράς

    Νέες βαριές απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Με νέες βαριές απώλειες ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, παρατείνοντας την πτώση της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέες αυξήσεις επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες, αλλά και τη συνεδρίαση της επιτροπής του ΟΠΕΚ+.

    Το συμβόλαιο Μαρτίου του West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 1,78 δολ. ή 2,2%, για να διαμορφωθεί στα 77,98 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιανουαρίου.

    Στο Λονδίνο, το Brent Μαρτίου έχασε 1,76 δολάρια ή 2%, στα 84,90 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο για το συμβόλαιο από τις 16 Ιανουαρίου. Το Brent Απριλίου , το συμβόλαιο με τις περισσότερες συναλλαγές, υποχώρησε κατά 1,90 δολάρια ή 2,2%, στα 84,50 δολάρια το βαρέλι.

    Το αργό ξεκίνησε να χάνει έδαφος από την περασμένη εβδομάδα, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αξιολογούν τις προοπτικές ζήτησης μετά την μείωση των περιορισμών για τη Covid-19 από την Κίνα. Οι επενδυτές κινήθηκαν επιφυλακτικά εν όψει της συνεδρίασης της Τετάρτης της Μικτής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης του ΟΠΕΚ+, η οποία εξετάζει την αγορά πετρελαίου αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να λάβει επίσημες αποφάσεις σχετικά με την πολιτική για την παραγωγή. Η επόμενη πλήρης συνεδρίαση των μελών του ΟΠΕΚ+ έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

    Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, αναμένεται να επιτύχει αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται επίσης να προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Έκλεισε με απώλειες -0,3% στα 1.939,20 δολάρια ανά ουγγιά.



    ΣΧΟΛΙΑ