ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με του Dow Jones μάλιστα να κλείνει μόλις 4 μονάδες μακριά από το ψυχολογικό όριο των 35.000 μονάδων.
Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.996,18 μονάδες με άνοδο 0,36%, ο S&P 500 στις 4.384,61 μονάδες με κέρδη 0,34% ενώ ο Nasdaq στις 14.733,24 μονάδες με άνοδο 0,21%,
Οι επενδυτές αναμένουν με αισιοδοξία τα εταιρικά αποτελέσματα για το εξάμηνο, με τις τραπεζικές μετοχές της JP Morgan, της Goldman Sachs και την BofA να είναι από τις πρώτες που «ανοίγουν τον χορό» των ανακοινώσεων την Τρίτη. Μάλιστα ο κλάδος των χρηματοοικονομικών είχε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 11 κλάδων του S&P 500 τη Δευτέρα.
Ο εκτιμώμενος ρυθμός αύξησης κερδών για τον S&P 500 για το δεύτερο τρίμηνο είναι λίγο πάνω από 65% σχετικά με πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, η οποία θα είναι η ισχυρότερη αύξηση κερδών από το τέταρτο τρίμηνο του 2009.
Παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Τρίτη αλλά και την κατάθεση του Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο την Τετάρτη.
Μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, ξεχώρισε αυτή της Walt Disney, μετά την επιτυχία της ταινίας «Black Widow», η οποία στην πρεμιέρα της το Σαββατοκύριακο απέφερε κέρδη 80 εκατ. δολαρίων μόνο από τις προβολές στους κινηματογράφους στις ΗΠΑ και συνολικά 218 εκατομμύρια δολάρια, τόσο από τις διεθνείς προβολές (78 εκατ. δολάρια) όσο και από τις προβολές μέσω του Disney+ Premier Access (60 εκατ. δολάρια). Η μετοχή της Disney έκλεισε με άνοδο 4,38%.
Ακολούθησαν με άνοδο οι μετοχές της Goldman Sachs (2,35%) και της JP Morgan (1,43%), με την αγορά να δείχνει την αισιοδοξία της για τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν την Τρίτη.
Στον αντίποδα, τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 30 μετοχών σημείωσε η Cisco (-0,95%), ενώ ακολούθησαν οι Salesforce (-0,88%) και η Merck & Co (-0,58%).
Με απώλειες 0,22% έκλεισε η μετοχή της Microsoft, η οποία προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας RiskIQ, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τους όρους.
Τέλος, μια ημέρα μετά την ιστορική πτήση του Ρίτσαρντ Μπράνσον με το όχημα της Virgin Galactic στο διάστημα, η μετοχή της εταιρείας βυθίστηκε στα 40,69 δολάρια, σημειώνοντας απώλειες 17,38%, έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας πως προχωρά στην πώληση μετοχών αξίας 500 εκατ. δολαρίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Παπαγεωργίου (Takeda): Καινοτομία με επιστροφές άνω του 75% δεν είναι βιώσιμη
- Μελ Ρόμπινς: «Δεν θέλετε να γίνετε χαλί να σας πατήσουν»
- Open: Το νέο σχέδιο Ιβάν Σαββίδη – Παπαμιμίκου – Νέα μετοχική «καθαρότητα» χωρίς Κοκλώνη, σύμπραξη με Mega
- Μητρώο 11: Πώς κερδίζετε αποζημίωση έως 10.000 για ανεπιθύμητες κλήσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.