ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα άνοδο σημείωσαν σήμερα, Τετάρτη, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, μετά από την ανακοίνωση της υποχώρησης του Δείκτη τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάρτιο.
Η άνοδος της τιμής του πολύτιμου μετάλλου επήλθε μετά τις απώλειες στην τιμή του αμερικανικού δολαρίου, που επηρεάστηκε από την υποχώρηση του πληθωρισμού στο 5%, ενώ ο δομικός πληθωρισμός παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας το 5,6%.
Ωστόσο, η τιμή του κίτρινου μετάλλου σημείωσε μεγαλύτερη άνοδο, μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της FOMC της Fed.
Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 0,3% στα 2.024,90 δολάρια ανά ουγγιά, την υψηλότερη τιμή για το πιο ενεργό του συμβόλαιο από τις 6 Απριλίου.
Το ασήμι παράδοσης Μαΐου έκλεισε με άνοδο 1,1% στα 25,46 δολάρια ανά ουγγιά.
Ακολούθως η πλατίνα Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 2,2% στα 1.027,50 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 0,9% στα 1.455,90 δολάρια ανά ουγγιά.
Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου έκλεισε με άνοδο 1,5% στα 4,08 δολάρια ανά λίβρα.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Ένας συν ένας λόγοι που ο MSCI έχει «αναβαθμίσει» ήδη τις ελληνικές μετοχές και η έξοδος της Jumbo
- Χρηματιστήριο: Πάνω από 600 εκατ. ευρώ καθαρές εισροές, μετά την αναβάθμιση από MSCI, STOXX και FTSE Russell
- MSCΙ: Αναβαθμίζει σε ανεπτυγμένη αγορά την Ελλάδα από τον Μάιο του 2027
- Βουτιά στις τιμές πετρελαίου: Κλείσιμο τριμήνου και άνοιγμα… προσδοκιών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.