Σχόλιο Αγοράς

Νέα άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου – Πτώση για το φυσικό αέριο

φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


Συνέχεια στο ανοδικό σερί των τιμών του αργού μπήκε τη Δευτέρα, με την αγορά να αφήνει στην άκρη τις ανησυχίες για την πτώση της ζήτησης στην Κίνα, περιμένοντας το νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, το οποίο ενδέχεται να περιλαμβάνει εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα από τον Ζοζέπ Μπορέλ, οι συζητήσεις μεταξύ των κρατών-μελών οδηγήθηκαν για μια ακόμα συνεδρίαση σε αδιέξοδο, καθώς για η Ουγγαρία διαφώνησε ξανά  με την άμεση διακοπή των εισαγωγών από τη Ρωσία.

To WTI Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 3,4% στα 114,2 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Την ίδια ώρα, το Brent Ιουλίου διαμορφωνόταν στα 114,2 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 2,41%.

Την ίδια ώρα, πτώση 4,2% σημείωσε το συμβόλαιο φυσικού αερίου παραδόσεων Ιουνίου, μετά τη σύσταση της Κομισιόν προς τις εταιρείες ενέργειας της Ευρώπης, στις οποίες έδωσε περιθώριο ώστε να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Ρωσίας για πληρωμή των προμηθειών τους από τη Gazprom μέσω της Gazprombank.

Στην πτώση της τιμής βοήθησε και ο πιο ζεστός καιρός σε σχέση με το αναμενόμενο.ΣΧΟΛΙΑ