• Σχόλιο Αγοράς

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – Η νέα βουτιά της First Republic επισκίασε τα αποτελέσματα των Big Tech

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν ξανά οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τις τεχνολογικές μετοχές να βρίσκουν στήριγμα στα θετικά αποτελέσματα της Microsoft, την ώρα που οι τράπεζες προβληματίστηκαν από την νέα υποχώρηση της μετοχής της First Republic Bank.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις  33.301,87 μονάδες με απώλειες -0,68% ενώ ο S&P 500 υποχώρησε στις  4.055,99 μονάδες με πτώση -0,38%. Αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε στις 11.854,35 μονάδες με απώλειες  0,47%

    Η μετοχή της First Republic Bank σημείωσε νέες βαριές απώλειες την Τετάρτη, κλείνοντας στο -29,75%, ακολουθώντας την πτώση κατά σχεδόν 50% της Τρίτης. Η πιέσεις στην περιφερειακή τράπεζα του Σαν Φρανσίσκο ήρθε μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτλεσμάτων τριμήνου τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα οποία οι καταθέσεις της μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο.

    Τα αποτελέσματα της First Republic Bank αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα, μετά και το κλείσιμο της Silicon Valley Bank τον περασμένο μήνα. Το Bloomberg News ανέφερε την Τετάρτη ότι οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβαθμίσουν τις αξιολογήσεις τους για την First Republic, κάτι που θα μπορούσε να εμποδίσει την ικανότητα της τράπεζας να δανείζεται από την Federal Reserve.

    Η ανησυχία για τη First Republic επισκίασε τα αποτελέσματα στις μεγάλες Big Tech. Η  Microsoft έκλεισε με άνοδο 7,24% – τη μεγαλύτερη μεταξύ των μετοχών του Dow Jones –  καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street για το πρώτο τρίμηνο. Η εταιρεία είπε επίσης ότι είδε ένα μεγάλο άλμα στα έσοδα από το επιχειρηματικό τμήμα του Intelligent Cloud.

    Αντίθετα, με απώλειες 0,1% σημείωσε η Alphabet, παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη τριμήνου. Ωστόσο η εταιρεία ανέφερε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις 3% σε σχέση με πέρσι.

    Ισχυρή άνοδο άνω του 2,35% σημείωσε η Amazon, καθώς ορισμένοι ήλπιζαν ότι η επιχείρηση cloud του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα μπορούσε επίσης να παρουσιάσει ισχυρή αύξηση εσόδων, ενώ η  Meta σημείωσε άνοδο 0,9% πριν από την αναφορά κερδών της μητρικής Facebook μετά το κλείσιμο της αγοράς.

    Από τις μετοχές του S&P 500 τη μεγαλύτερη άνοδο (12,91%) σημείωσε η Chipotle, κλείνοντας μάλιστα  σε υψηλό όλων των εποχών λόγω των ισχυρών κερδών που ανακοίνωσε.

    Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τις αυριανές ανακοινώσεις για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο, εν όψει και της συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της FED την ερχόμενη εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Νέες απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.996 δολ. ανά ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ