• Σχόλιο Αγοράς

    Με απώλειες άνοιξε η Wall Street, βουτιά 13% για τη μετοχή της Cisco

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Πιέσεις συνεχίζουν να δέχονται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street στο άνοιγμα της αγοράς, αν και επιχειρείται μια επιστροφή σε θετικό έδαφος μετά το χθεσινό sell-off που προκλήθηκε από τα απογοητευτικά αποτελέσματα των εταιρειών λιανικού εμπορίου.

    Την Τετάρτη η Wall Street σημείωσε την χειρότερη ημέρα της φέτος,  καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο που ανακοίνωσε η Targer ήρθαν να αναθερμάνουν το sell-off του 2022. Μια μέρα νωρίτερα, εξάλλου, είχαν προηγηθεί τα αποτελέσματα της Walmart, τα οποία ήταν επίσης κατώτερα των περιστάσεων.

    Και οι δύο κολοσσοί του λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ ανέφεραν πως οι επιδόσεις τους στην κερδοφορία του πρώτου τριμήνου επηρεάστηκαν από το υψηλό κόστος εργασίας και ενέργειας, αλλά και την μείωση της ζήτησης σε ορισμένα προϊόντα, όπως για παράδειγμα οι τηλεοράσεις.

    Ως αποτέλεσμα, η ανησυχία γύρω από την επίπτωση του υψηλού πληθωρισμού πάνω από την ανάπτυξη της οικονομίας επανήλθε πάνω από την αγορά.

    Η μετοχή της Walmart, μάλιστα, συνεχίζει για μια ακόμα ημέρα να δέχεται πιέσεις, υποχωρώντας στο άνοιγμα κατά -1.5%.  Ωστόσο, τη μεγαλύτερη πίεση στον δείκτη Dow Jones προκαλεί η Cisco, η οποία την Τετάρτη ανακοίνωσε πολύ χαμηλότερα των αναμενόμενων κέρδη για το πρώτο τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει στο άνοιγμα απώλειες άνω του 13%.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά το πρώτο μισάωρο από το άνοιγμα της αγοράς στη Νέα Υόρκη, o Dow Jones κινείται στις 31.199,02 με απώλειες -0,92%, ο S&P 500 κινείται στις 3.906,84 μονάδες στο -0,43%, ενώ αντίθετα ο Nasdaq κινείται στις 11.450,48 μονάδες με άνοδο 0,28%.



    ΣΧΟΛΙΑ