ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ήπια άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη τα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, παραμένοντας ωστόσο κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολ. ανά ουγγιά.
Η αγορά προσπάθησε να μελετήσει τα στοιχεία για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2023, η οποία ήταν χαμηλότερη των εκτιμήσεων, αυξάνοντας τις ανησυχίες γαι μια πιθανή ύφεση θα μπορούσε να πλήξει την καταναλωτική ζήτηση για πολύτιμα μέταλλα.
Ωστόσο, οι ανησυχίες που προκάλεσαν τα αποτελέσματα της First Republic Bank στον τραπεζικό κλάδο συνέχισαν να δίνουν στήριξη στον χρυσό.
Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 3 δολάρια ή 0,2%, κλείνοντας στα 1.999 δολ. ανά ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Ιουλίου σκαρφάλωσε κατά14 σεντς ή 0,6%, στα 25,21 δολ. ανά ουγγιά, το παλλάδιο Ιουνίου έχασε 16 δολάρια ή 1,1%, στα 1.492,40 δολ. ανά ουγγιά, η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε κατά 12,80 δολ. ή 1,2%, στα 1.093,20 δολ. ανά ουγγιά και ο χαλκός Ιουλίου έκλεισε στα 3,88 δολ. η λίβρα, με κέρδη 2 σεντς ή 0,6%.
Πετρέλαιο
Την ίδια ώρα, ήπια άνοδο κατέγραψαν και οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά τις βαριές απώλειες της Τετάρτης που οδήγησε στην απώλεια του συνόλου των κερ΄δων του Απριλίου.
Το Brent παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκε κατά 68 σεντς ή 0,9%, στα 78,37 δολ. το βαρέλι, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο Ιουλίου κατέγραψε άνοδο 50 σεντς, στα 78,22 δολ. το βαρέλι.
Το αμερικανικό WTI παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 46 σεντς ή 0,6%, κλείνοντας στα 74,76 δολ. το βαρέλι, έχοντας χάσει 3,6% την Τετάρτη.
Σε αντίθεση με τον χρυσό, οι ανησυχίες που προκάλεσε η First Republic επηρεάζουν αρνητικά το πετρέλαιο. Την Τετάρτη, η πληροφορία πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει πρόθεση να παρέμβει προς σωτηρία της τράπεζας οδήγησε σε βαριές απώλειες άνω του 2% για τις διεθνείς τιμές του «μαύρου χρυσού».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυρανάκης: 23 νέα τρένα έως το 2027 – Αθήνα-Θεσσαλονίκη κάτω από 3,5 ώρες και πλήρης αναβάθμιση ασφάλειας
- Λαμία: Νεκρή 68χρονη γυναίκα σε διαμέρισμα που τυλίχθηκε στις φλόγες – Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα
- Η Κίνα μηδενίζει δασμούς σε εισαγωγές από όλες τις αφρικανικές χώρες
- Ανησυχίες για την ΑΙ στη Wall Street στρέφουν επενδυτές προς την Ασία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.