ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H αυξημένη ζήτηση για χρυσό θα οδηγήσει το ράλι του πολύτιμου μετάλλου πάνω από ένα νέο επίπεδο ορόσημο, σύμφωνα με τη JP Morgan.
O Γκρέγκορι Σίρερ, επικεφαλής έρευνας στα πολύτιμα μέταλλα της JP Morgan, πιστεύει ότι ο χρυσός θα ξεπεράσει τις 4.000 δολάρια έως το δεύτερο τρίμηνο του 2026.
«Προβλέπεται ότι το ρίσκο της ύφεσης και του στασιμοπληθωρισμού λόγω των δασμών θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν το ράλι του χρυσού» ανέφερε ο Σίρερ σε σημείωμα προς τους πελάτες.
«Αυτή η πρόβλεψη για την τιμή στηρίζεται σε κέρδη που έχουν ήδη γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2025 και ενσωματώνει τη διαρκή ισχυρή ζήτηση για χρυσό από επενδυτές και κεντρικές τράπεζες που ανήλθε στους 710 τόνους το τρίμηνο τη φετινή χρονιά» πρόσθεσε σύμφωνα με το CNBC.
Την Τρίτη, το πολύτιμο μέταλλο ξεπέρασε το επίπεδο των 3.500 δολαρίων, σκαρφαλώνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό.
Διαβάστε επίσης:
Metlen: Υιοθετεί το βρετανικό μοντέλο για τις ανακοινώσεις των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων
Μπέσεντ: Περιμένει να αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
Reuters: Η Κομισιόν εξετάζει νομικές επιλογές για να σπάσει τα συμβόλαια για το ρωσικό φυσικό αέριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουρκία: Επανεκκινεί τις συναλλαγές swap για στήριξη της λίρας από την κρίση στην Μέση Ανατολή
- Κατερίνα Τασιοπούλου (ThreatScene): Η επιχειρησιακή συνέχεια είναι ετοιμότητα που χτίζεται μόνο μέσα από συνεχή προετοιμασία και επανάληψη
- Αύξηση 6,1% τον Φεβρουάριο στη ζήτηση των αεροπορικών μεταφορών
- Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Κυριάκος Μητσοτάκης: Από Τετάρτη η επιδότηση του diesel – Έρχεται και το fuel pass
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.