• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπιες απώλειες του χρυσού παρά την διολίσθηση του δολαρίου

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Ο χρυσός σημείωσε ήπια πτώση την Τετάρτη καθώς το δολάριο διολίσθησε, αλλά οι προσδοκίες για απότομες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έλαβαν λίγη λάμψη του πολύτιμου μετάλλου και περιόρισαν τα κέρδη του.

    Ο χρυσός του Δεκεμβρίου έκλεισε με μείωση 8,30 δολαρίων ή 0,5% για να καθοριστεί η τιμή του στα 1.709,10 δολάρια την ουγγιά. Το δολάριο υποχώρησε 0,3%, καθιστώντας τα χρυσά σε τιμή δολαρίου λιγότερο ακριβά για τους ξένους αγοραστές.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    «Ο χρυσός θα μπορούσε ενδεχομένως να σταθεροποιηθεί και αυτή τη στιγμή, οι αγορές εξακολουθούν να χωνεύουν αυτήν την έκθεση για τον πληθωρισμό, αλλά φαίνεται ότι το επίπεδο των 1.700 δολαρίων διατηρείται – αυτό είναι το κλειδί για τον χρυσό», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής στον OANDA. Οι αγορές τιμολογούν τώρα με αύξηση των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης από τη Fed στη συνεδρίαση πολιτικής της 20-21 Σεπτεμβρίου, μετά την απροσδόκητη άνοδο 0,1% του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Αύγουστο.

    Ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, αλλά τα υψηλότερα επιτόκια για να δαμάσουν τις αυξανόμενες τιμές μειώνουν την όρεξη για το περιουσιακό στοιχείο, καθώς δεν έχει ενδιαφέρον. «Μετά τη συνεδρίαση της FOMC, (η Fed) μπορεί επίσης να οδηγήσει τις αγορές να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν τόσο επιθετικές… (Εάν) σπάσουν τα 1.700 $, τότε δεν εξετάζουμε πολλή τεχνική υποστήριξη… αυτή είναι η μέρα που μπορεί να δείτε τον χρυσό να πέφτει 50 $ ή ακόμα περισσότερο», πρόσθεσε ο Moya.

    «Τα PGM (Platinum Group Metals) είναι πιθανό να ανακάμψουν τους επόμενους μήνες καθώς η παραγωγή αυτοκινήτων ανακάμπτει, αλλά παραμένουμε προσεκτικοί δεδομένου του κινδύνου ύφεσης που είναι πιθανό να περιορίσει την ανοδική πορεία», ανέφερε η Standard Chartered σε σημείωμα με ημερομηνία Τρίτη.

    Διαβάστε επίσης

    Άνοδος στα ομόλογα της Ευρωζώνης – Τι σηματοδοτεί αυτό για τα επιτόκια της ΕΚΤ

    Τουρκική λίρα: Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας έδωσε 75 δισ. για να την σώσει

    ΙΕΛΚΑ: Πληθωρισμός και ακρίβεια οι μεγαλύτερες ανησυχίες



    ΣΧΟΛΙΑ