• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Ήπιες απώλειες με επίκεντρο ομόλογα, εταιρικά αποτελέσματα και Ισραήλ

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ήπιες απώλειες κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street δύο ώρες πριν από το άνοιγμα των αγορών.

    Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο κύκλος της ανακοίνωσης των νέων εταιρικών αποτελεσμάτων άνοιξε με την Bank of America, η οποία ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη και έσοδα για το γ’ τρίμηνο του 2023

    Εν αναμονή της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων των Goldman Sachs και United Airlines για το τρίτο τρίμηνο του 2023 αργότερα τη Δευτέρα, όπως επίσης και των Τesla, Netflix και Philip Morris και άλλων εταιρειών, οι επενδυτές στράφηκαν προς τα ομόλογα με τις αποδόσεις τους να κινούνται ανοδικά.

    Την ίδια ώρα η ανησυχία για μία ενδεχόμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης Χαμάς – Ισραήλ, φέρνει τα futures σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τις αγορές στην ευρύτερη περιοχή, επηρεάζοντας την παγκόσμια οικονομία.

    Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν μέσα στη μέρα την ανακοίνωση των νέων στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις για τον Σεπτέμβριο του 2023, με τους αναλυτές να προβλέπουν υποχώρηση.

    Βέβαια, τα μακροοικονομικά είναι αυτά που θα καθορίσουν τις αποφάσεις της Fed για την νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Κεντρική Τράπεζα, έχοντας ως δεδομένη μία ακόμα αύξηση μέχρι τα τέλη του 2023.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures του Dow κινούνται με απώλειες 0,28% στις 33.888,81 μονάδες.

    Τα futures του S&P καταγράφουν απώλειες 0,36% στις 4.357,77 μονάδες, ενώ τα futures του Nasdaq κινούνται με ήπιες απώλειες 0,40% στις 15.111,32 μονάδες.

    Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Fed

    Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρέχει το εργαλείο Fed Watch της CME Group, στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου κατά 90%, η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της σταθερά από 5,25%-5,50%, ενώ κατά 10% τα επιτόκιά της θα κυμανθούν από 5,50-5,75%.

    Παράλληλα, για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, το Fed Watch αναφέρει ότι κατά 67,2% τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,25-5,50%, κατά 30,2% από 5,50-5,75%, ενώ υπάρχει μία μερίδα αναλυτών που αντιστοιχεί στο 2,5% και υποστηρίζει ότι τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,75-6%.

    Κατά την τελευταία συνεδρίαση της FOMC της Fed κατέστη σαφές πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων της μέχρι τα τέλη του έτους, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη διάρκεια της αυστηρής νομισματικής της πολιτικής. Άλλωστε όπως είναι ευρέως γνωστό, όσο ο πληθωρισμός ξεπερνά την τιμή – στόχο του 2%, η μάχη της Κεντρικής Τράπεζας θα συνεχιστεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένα μίνι θαύμα 23 τετραγωνικών στην Αθήνα – mononewsTV



    ΣΧΟΛΙΑ