• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Ήπια υποχώρηση λίγο πριν το άνοιγμα των αγορών

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Ποδαρικό με αρνητικά πρόσημα κάνει ο Αύγουστος στα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, μία ώρα πριν το άνοιγμα των αγορών.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση, την τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου, ο Nasdaq και ο S&P 500 ολοκλήρωσαν με άνοδο τον πέμπτο ανοδικό τους μήνα, με τον Dow Jones να επιστρέφει πάνω από τις 35.500 μονάδες.

    Ο S&P 500 μέχρι στιγμής για το πρώτο εξάμηνο του 2023 καταγράφει ισχυρά κέρδη 20%. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι αγορές διανύουν τους καλύτερους επτά μήνες που ξεκινά ένα έτος από το 1997, με τους επενδυτές να αναμένουν από τη Fed να ακολουθήσει μία λιγότερο αυστηρή νομισματική πολιτική στη μάχη της ενάντια στον πληθωρισμό, με στόχο την υποχώρησή του στο 2%.

    Ταυτόχρονα, το ράλι των τεχνολογικών μετοχών, όπως επίσης και η φρενίτιδα με την επανάσταση που έχει επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) βοήθησαν τον Nasdaq να καταγράψει ισχυρά κέρδη που ξεπερνούν το 37%, γεγονός που σηματοδοτεί τους καλύτερους επτά πρώτους μήνες στην αρχή του έτους από το 1975.

    Παράλληλα, διανύουμε μία από τις μεγαλύτερες εβδομάδες ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, καθώς αναμένουμε τα οικονομικά στοιχεία του δεύτερο τριμήνου 170 εισηγμένων εταιρειών του S&P 500, συμπεριλαμβανομέων και τεσσάρων εταιρειών του Dow Jones. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να δημοσιεύουν τα οικονομικά στοιχεία τους μεταξύ άλλων η Apple, Amazon, η Pfizer κ.ά.

    Πάντως, οι αποδόσεις του δεκαετούς ομολόγου των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί, σημειώνοντας άνοδο περίπου στο 4% τη Δευτέρα, όπως επίσης άνοδος παρουσιάζεται και στην τιμή του αμερικανικού δολαρίου. Αντίθετα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού και του πετρελαίου αυτή την ώρα καταγράφουν ήπιες απώλειες.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street καταγράφουν ήπιες απώλειες μία ώρα πριν το άνοιγμα των αγορών, με τους επενδυτές να φαίνεται πως ακολουθούν την πολιτική της ήπια διόρθωσης μετά το ράλι των μετοχών.

    Τα futures του Dow κινούνται με απώλειες 0,15% στις 35.504,80 μονάδες.

    Τα futures του S&P κινούνται στις 4.573,86 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,33%.

    Από τους κλάδους του S&P, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στον κλάδο της Ενέργειας (2%).

    Τέλος, τα futures του Nasdaq σημειώνουν απώλειες 0,50% στις 15.678,83 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Βγαίνουν πωλητές σε τράπεζες και blue chips

    «Απογειώθηκε» η κίνηση στα αεροδρόμια τον Ιούνιο

    3.199.625 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον μήνα Ιούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ