• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Άνοδος με το βλέμμα στραμμένο στο Νταβός

    Wall Street


    Ανοδικά κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street πριν από το άνοιγμα των αγορών, ανακάμπτοντας μετά από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

    Τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ ήταν πιο ισχυρά τον Δεκέμβριο απ’ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, γεγονός που υποδεικνύει ότι η κατανάλωση παραμένει ισχυρή, τροφοδοτώντας τους επενδυτές με νέες ανησυχίες σχετικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed στο εγγύς μέλλον.

    Πιο συγκεκριμένα,  ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε στις 37.266,67 μονάδες με απώλειες 0,25%, ο S&P 500 στις 4.739,21 μονάδες με πτώσης 0,56%, ενώ ο Nasdaq στις 14.855,62 μονάδες με απώλειες 0,59%.

    Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον του επενδυτικού κόσμο είναι στραμμένο στο Νταβός, όπου διεξάγεται το καθιερωμένο ετήσιο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ, στο οποίο μεταξύ άλλων θα παραστούν και οι αξιωματούχοι των κεντρικών τραπεζών και ενδεχομένως να αποκαλύψουν κάποιες ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις τους. Πάντως, ο Christopher Waller, μέλος του ΔΣ της Fed την περασμένη Τρίτη δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για τη Fed, ώστε να επισπεύσει τις μειώσεις των βασικών της επιτοκίων.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures του Dow κινούνται με οριακές απώλειες 0,09%. Την ίδια ώρα τα futures του S&P κινούνται στις 4.762,30 μονάδες με ήπια άνοδο 0,50%, ενώ τα futures του Nasdaq κινούνται στις 16.893,54 μονάδες με ήπια άνοδο 0,94%.

    Διαβάστε επίσης:

    EE: Νέοι κανόνες για το «ξέπλυμα χρήματος» – Τέλος στις συναλλαγές με μετρητά άνω των 10.000 ευρώ

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με αξιωματούχους της Google και της Intel στο Νταβός

    Στην κορυφή των πωλήσεων η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ



    ΣΧΟΛΙΑ