ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με απώλειες έκλεισαν τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, αφού το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα.
Την Τρίτη ακοινώθηκε ότι επετεύχθη συμφωνία από τους εκπροσώπους των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, αλλά οι πληροφορίες ήταν λίγες, κάτι που απογοήτευσε τους επενδυτές στην Ευρώπη. Με τους τελικούς όρους να μην έχουν ακόμη υπογραφεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, έχει δημιουργήσει ένα επιφοβο κλίμα, κρατώντας τους επενδυτές σε αναμονή για την αποκάλυψη των τελικών όρων.
Μέχρι στιγμής, άλλωστε, δεν υπάρχει κάποια σημαντική πρόοδος και με το θέμα των εμπορικών συνομιλίων Ε.Ε – ΗΠΑ, με τον Αμερικανό υπουργό εμπορίου Χάουαρντ Λούτνικ να αναφέρει νωρίτερα πως θα είναι μεταξύ των τελευταίων συμφωνιών που θα υπογράψει η Ουάσινγκτον.
Ο Πανευρωπαϊκος δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 551,64 μονάδες με πτώση -0.27%. Οι μετοχές με την καλύτερη απόδοση στον δείκτη ήταν της εταιρίας Vistry Group PLC με άνοδο 5,96%, της Soitec με άνοδο 4,68% και της Saab AB Series B με άνοδο 3,92%. Αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της εταιρίας Industria de Diseno Textil -4,37%. της Orkla ASA με πτώση -4,00% και της Fastighets AB Balder Series B με πτώση -3,51%.
Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 8,864.35 μονάδες με άνοδο 0,13%. Τα κέρδη του Λονδίνου υποστηρίχθηκαν από τους κατασκευαστές κατοικιών για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με τη Vistry . Ο τομέας έχει βελτιωθεί, ύστερα από την είδηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την υποστήριξη των επενδύσεων σε κοινωνική και προσιτή στέγαση ύψους 39 δισεκατομμυρίων λιρών (52,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων), η οποία επιβεβαιώθηκε και στην επισκόπηση δαπανών της κυβέρνησης την Τετάρτη. Μαζί με τις αυξημένες προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια φέτος, μετά τα πιο χαλαρά δεδομένα για την αγορά εργασίας την Τρίτη.
Αντίθετα, ο γαλλικός CAC40 έκλεισε στις 7.775.90 μονάδες με πτώση -0,36%, ενώ ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 23.948,90 με πτώση -0,16%.
Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB έκλεισε στις 40.180,24 μονάδες με οριακή πτώση -0,07%, ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 14.134,10 μονάδες με πτώση -0,61%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μήνυμα Παπασταύρου για Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Το έργο θα γίνει, δεν επηρεαζόμαστε από απειλές
- Ιχθυοκαλλιέργειες Γαλαξίδι: Επιστροφή στην κερδοφορία – Ανεβαίνουν οι τιμές λόγω Τουρκίας
- Το Βατερλώ των αναλυτών, η έκπληξη από JP Morgan και ποια μετοχή αγοράζουμε τώρα με οδηγό την Goldman
- Χάρης Σαχίνης: Περιορίστε την κατανάλωση για να έχουμε νερό- Τι είπε για αυξήσεις στις τιμές
