• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Οριακή άνοδος εν αναμονή των αποφάσεων της Fed – Στο +0,15% ο Stoxx 600

    Ευρωαγορές


    Με οριακή άνοδο έκλεισαν σήμερα, Τετάρτη, οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις της Fed, στην δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής FOMC για το 2023 και πρώτη στην οποία οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα ανακοινώσουν τις πρώτες τους προβλέψεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

    Έπειτα από τις αναταραχές που υπήρξαν στον τραπεζικό κλάδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι επενδυτές άρχισαν να εξετάζουν εκ νέου τι μέλλει γενέσθαι με τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών, αλλά και τη διάρκεια που θα έχει η αυστηρή νομισματική τους πολιτική ως απάντηση στον πληθωρισμόν Οι αναλυτές αναμένουν πως η FED θα προχωρήσει σε μια άνοδο της τάξης των 25 μ.β., ενώ υπάρχουν και φωνές που θέλουν να παγώνει της αυξήσεις, αν και μερικοί θεωρούν πως μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει νέες ανησυχίες για το μέγεθος της τραπεζικής κρίσης.

    Η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, έπαιξε σημαντικό ρόλο τις προηγούμενες συνεδριάσεις στην άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών, καθώς το τραπεζικό σύστημα προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κόσμου και των πελατών τους.

    Η ανησυχία των επενδυτών ωστόσο, θα κορυφωθεί έως την τελευταία στιγμή, καθώς μένει λίγη ώρα ακόμα για να μάθουμε το ύψος των επιτοκίων που θα αποφασίσει να υιοθετήσει η Fed.

    Την ίδια στιγμή στην Αμερική, οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street σημειώνουν ήπιες απώλειες αναμένοντας τις νέες ανακοινώσεις της Fed.Πάντως, τις προηγούμενες ημέρες η τραπεζική κρίση δεν επηρέασε καθόλου την ΕΚΤ, η οποία προχώρησε σε νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης.

    Πίσω στην Ευρώπη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν σήμερα με οριακή άνοδο, έπειτα από τη χθεσινή συνεδρίαση, όπου οι χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν με ισχυρά κέρδη.

    Πώς κινήθηκαν σήμερα οι ευρωαγορές

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0, 15% στις 447,16 μονάδες. Από τις μετοχές του Stoxx 600, με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν Etablissementen Franz Colruyt N.V. (13,06%) και THG PLC (6,82%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Aroundtown S.A. (-9,99%) και Idorsia Ltd. (-8,09%).

    Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις  7.566,84 μονάδες με ήπια άνοδο 0,41%.

    Ο γερμανικός δείκτης DAX έκλεισε στις 15.216,19 μονάδες με οριακή άνοδο 0,14%.

    Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 έκλεισε στις  7.131,12 μονάδες με άνοδο 0,26%.

    Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB έκλεισε στις 26.523,33 μονάδες με οριακές απώλειες 0,12%.

    Ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 έκλεισε στις 9.009,30 μονάδες με ήπιες απώλειες  -0,44%.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ ο τζίρος, πιέσεις στις τράπεζες, τη ΔΕΗ και το Jumbo – Στο κόκκινο και η Τιτάν παρά το ρεκόρ αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ