ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης τη Δευτέρα, με τις αγορές να μπαίνουν υποτονικά στην εβδομάδα των Χριστουγέννων.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με ήπια κέρδη 0,14% στις 502,91 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου της υγείας να ενισχύονται άνω του 1% μετά και την ανάκαμψη της Novo Nordisk, η οποία μετά τις βαριές απώλειες της περασμένης εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 5,67%, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση για μετοχή του δείκτη, πίσω μόνο από το +7,77% της Aixtron.
Μεταξύ των κερδισμένων της ημέρας ήταν και η μετοχή της Direct Line Insurance Group, η οποία έκλεισε στο +3,78%, καθώς η Aviva συμφώνησε να την εξαγοράσει, σε ένα deal ύψους 3,7 δισ. λιρών.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά την είδηση για τη συγχώνευση της Honda με τη Nissan. Οι μετοχές της γαλλικής Renault, η οποία κατέχει μειοψηφικό μερίδιο στη Nissan, έκλεισαν με απώλειες 1,2%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.102,72 μονάδες με άνοδο 0,22%, ενώ αντίθετα ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 19.848,77 μονάδες με πτώση -0,18% και ο γαλλικός CAC 40 στις 7.272,32 μονάδες με οριακές απώλειες -0,03%.
Στον νότο ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 33.739,90 μονάδες με πτώση -0,08% ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη στις 11.435,70 μονάδες με πτώση -0,28%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας τοκετών «Μαριλένας Λασκαρίδη» του Γ.Ν.Α Αλεξάνδρα
- Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Μάντσεν, γνωστός από τους ρόλους του στο Kill Bill και το Reservoir Dogs
- TEN ( Νίκος Τσάκος): Στις 30 Ιουλίου θα δώσει τριμηνιαίο μέρισμα 0,59375 δολαρίων
- Κυρανάκης για 24ωρη λειτουργία ΜΜΜ: Καλούμε τον κόσμο να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ το Σάββατο το βράδυ για να γυρίσει σπίτι
