• Σχόλιο Αγοράς

    Δύσκολη μέρα για ρίσκο στο Χρηματιστήριο

    • Στ. Κ. Χαρίτος
    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Με το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου να έχει «τσιμπήσει» στο 2,10%, ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κινείται ανιχνευτικά προς τα πάνω, προς τις 850 μονάδες, σε ένα διεθνές περιβάλλον υποχώρησης των χρηματιστηριακών δεικτών.

    Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη κινούνται στο «κόκκινο», δίδοντας την εικόνα πρόσκαιρης και εφήμερης ανόδου γι’ αυτήν που σημειώθηκε χθες.

    Με τον καθαρό τζίρο κοντά στα… 5 εκατ. ευρώ, αφού έχει γίνει ένα πακέτο 158.497 τεμαχίων στον ΟΤΕ, αξίας 1,97 εκατ. ευρώ, δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα ούτε για την τάση ούτε για το συναλλακτικό ενδιαφέρον, φέρνοντας συνειρμούς μιας άχαρης συνεδρίασης, κατά την οποία οι χρηματιστές θα έχουν την προσοχή τους περισσότερο στο ρολόι, παρά στο μόνιτορ του υπολογιστή τους…

    Στο μυαλό των αναλυτών σήμερα βρίσκεται το πόσο θα επηρεάσει τις αγορές η απόφαση Σαλβίνι να ρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας στην Ιταλία, εξέλιξη που επηρεάζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Στα δικά μας, η αγορά αποτιμά θετικά για δεύτερη μέρα τα αποτελέσματα του ΟΤΕ, με τη μετοχή να ενισχύεται οριακά στα 12,40.

    Αντίδραση βγαίνει επίσης στην Motor Oil, στα 21,96 ευρώ, τον ΟΠΑΠ, στα 9,78, την Coca Cola, στα 30,46 ευρώ, η οποία, επίσης, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δευτέρου 3μήνου, αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

    Κατά τα άλλα, στο κόκκινο επέστρεψε η Alpha, η Aegean συνεχίζει πάλι πτωτικά, καθώς οι αφίξεις στα αεροδρόμια φέτος δεν είναι οι αναμενόμενες, η ενίσχυση του δανεισμού ρίχνει και σήμερα την Βιοχάλκο, ενώ για μία ακόμα συνεδρίαση, η μετοχή της ΔΕΗ απογοητεύει, με υποχώρηση στα 2,50 ευρώ.

    Μετά την Αλουμύλ, οι επενδυτές βλέπουν από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις την Βιοκαρπέτ που υστερεί σε χρηματιστηριακά κέρδη σε σχέση με την εταιρεία του κ. Μυλωνά. Τα κέρδη για την μετοχή είναι σχεδόν 12%.

    Αντίδραση πάνω από 2% για την Άβαξ και 1,4% για την Profile.



    ΣΧΟΛΙΑ